2019. szeptember 16. hétfő Edit

Hírek - Piac

A kevesebb búza is bőven elég lesz

A tavalyi rekordtermésnél az idén kevesebb, 5 millió tonna őszi búza került a magtárakba, de így is lesz elegendő a belföldi ellátásra, sőt még exportra is jut, mintegy 2,3 millió tonna. Növelni kellene az étkezési búza részarányát.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

A búza minősége térségenként változó volt, összességében azonban nagyon jónak mondható – mondta Süle Katalin, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnökségi szóvivője az M1 aktuális csatornán. Az ország nyugati részében volt olyan terület, ahol a búza 60-75 százaléka is malmi minőségű volt, de az alföldi régiókban a búza csak takarmányminőségű lett a szárazság miatt.

A szóvivő szerint kormányzati célkitűzés, hogy minél több étkezési minőségű búza teremjen Magyarországon, mert a GMO-mentes magyar gabona jól eladható. A takarmánybúza felhasználásához megfelelő állatlétszámra is szükség van, egyensúlyi arányt kell teremteni a két minőség között.

Az idén a kukorica termésátlaga hektáronként 7 tonna lehet átlagosan, de pontos becslét csak később lehet adni. A jó terméshez, még csapadékra lenne szükség.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu