2019. szeptember 18. szerda Diána

Hírek - Piac

Több millió munkahelyet teremthetne a zöldgazdaság-fejlesztés

Az üvegházhatású gázok radikálisabb csökkentése, vagyis a zöldenergiába történő befektetés lehet a gazdasági növekedés, és a munkahelyteremtés motorja – derül ki számos európai elemzésből.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

A német Potsdam Institute for Climate Impact Research legfrisebb kutatási eredményei alapján az EU üvegházhatású gázkibocsátásának 2020-ig tartó 20 százalék helyetti 30 százalékos csökkentésével mintegy 6 millió munkahelyet lehetne teremteni, a GDP pedig mintegy 840 milliárd dollárral emelkedhetne, az addicionális beruházások folytán.

Számos tanulmány készült arról is, hogy nagy földgázkitermelő vállalatok által széles körben használt eljárás, az úgynevezett hidraulic fracturing (hidraulikus törés), mellyel a földfelszín alatt megbújó földgázkészleteket igyekeznek felszínre hozni, valójában igen veszélyes. A fúrások és robbantások következtében ugyanis a földgáz és az eljárás során használt vegyi anyagok belekerülnek a talajba, megfertőzik a környék ivóvízbázisát.

Vagyis a korábban hangoztatott érvek az új típusú kitermelés mellett erősen megkérdőjelezhetők, amely szintén a megújuló energiaforrások malmára hajtja a vizet.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu