2021. július 23. péntek Lenke

Hírek - Piac

Több millió munkahelyet teremthetne a zöldgazdaság-fejlesztés

Az üvegházhatású gázok radikálisabb csökkentése, vagyis a zöldenergiába történő befektetés lehet a gazdasági növekedés, és a munkahelyteremtés motorja – derül ki számos európai elemzésből.
 
 

A német Potsdam Institute for Climate Impact Research legfrisebb kutatási eredményei alapján az EU üvegházhatású gázkibocsátásának 2020-ig tartó 20 százalék helyetti 30 százalékos csökkentésével mintegy 6 millió munkahelyet lehetne teremteni, a GDP pedig mintegy 840 milliárd dollárral emelkedhetne, az addicionális beruházások folytán.

Számos tanulmány készült arról is, hogy nagy földgázkitermelő vállalatok által széles körben használt eljárás, az úgynevezett hidraulic fracturing (hidraulikus törés), mellyel a földfelszín alatt megbújó földgázkészleteket igyekeznek felszínre hozni, valójában igen veszélyes. A fúrások és robbantások következtében ugyanis a földgáz és az eljárás során használt vegyi anyagok belekerülnek a talajba, megfertőzik a környék ivóvízbázisát.

Vagyis a korábban hangoztatott érvek az új típusú kitermelés mellett erősen megkérdőjelezhetők, amely szintén a megújuló energiaforrások malmára hajtja a vizet.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu