2019. október 20. vasárnap Vendel

Hírek - Piac

Vadonatúj, természetes gombaölő hatóanyaggal rukkolt elő a Corteva

Új, természetes eredetű termékekből, erjesztéssel kinyert hatóanyagot fog piacra dobni a Corteva. Az utóbbi tíz évben ez lesz az első, a kalászosok védelmében kifejlesztett molekula. A ma átadott új, növényvédelmi csomagolóüzemben fogják az Inatreq Active hatóanyagát előállítani. Több millió eurós beruházásról van szó.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Az új, 4000 négyzetméteres létesítményben 2019 októberében kezdődik a termelés, amely a következő négy év során várhatóan további 50 új munkahelyet teremt majd. Az új üzem felépítésén kívül a cég átalakítja a készítménygyártó üzemet is. A projekt egy nagyobb volumenű franciaországi beruházás alapját teremti meg. Az üzemben előállított termékek a kalászos gabonák védelmére szolgáló gombaölő szerek új osztályát (pikolinamidok) fogják képviselni, amelyek természetes eredetű termékekből, erjesztéssel kinyert hatóanyagot tartalmaznak. Az Inatreq Active új és fenntartható módszert jelent a gazdáknak olyan kalászosbetegségek kezelésére, mint a szeptória.

Az utóbbi tíz évben ez az első, a kalászosok védelmében piacra dobott molekula.

Az Inatreq hatóanyaga gyökeres változást hoz, mert lehetővé teszi a termelők számára, hogy növeljék a terméshozamot, miközben ötvözi az alkalmazás rugalmasságát a kiváló termésbiztonsággal. A hatóanyag természetes eredetű, ez az, amit az európai társadalmak várnak az innovatív mezőgazdaságtól" - mondta Susan Lewis, a Corteva Agriscience Vállalati Működésért felelős alelnöke. Susan Lewis elmondta, hogy a Corteva célja az, hogy fenntartható élelmiszergazdaságot hozzon létre, amely segíti a termelőket abban , hogy a fogyasztók igényeinek megfelelő, egészséges, minőségi élelmiszereket termeljenek.

A Corteva Agriscience a napokban szerzett részesedést egy agribiológiai vállalatban, amelyről itt számoltunk be:

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu