Vadonatúj, természetes gombaölő hatóanyaggal rukkolt elő a Corteva

agrarszektor.hu
Új, természetes eredetű termékekből, erjesztéssel kinyert hatóanyagot fog piacra dobni a Corteva. Az utóbbi tíz évben ez lesz az első, a kalászosok védelmében kifejlesztett molekula. A ma átadott új, növényvédelmi csomagolóüzemben fogják az Inatreq Active hatóanyagát előállítani. Több millió eurós beruházásról van szó.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Az új, 4000 négyzetméteres létesítményben 2019 októberében kezdődik a termelés, amely a következő négy év során várhatóan további 50 új munkahelyet teremt majd. Az új üzem felépítésén kívül a cég átalakítja a készítménygyártó üzemet is. A projekt egy nagyobb volumenű franciaországi beruházás alapját teremti meg. Az üzemben előállított termékek a kalászos gabonák védelmére szolgáló gombaölő szerek új osztályát (pikolinamidok) fogják képviselni, amelyek természetes eredetű termékekből, erjesztéssel kinyert hatóanyagot tartalmaznak. Az Inatreq Active új és fenntartható módszert jelent a gazdáknak olyan kalászosbetegségek kezelésére, mint a szeptória.

Az utóbbi tíz évben ez az első, a kalászosok védelmében piacra dobott molekula.

Az Inatreq hatóanyaga gyökeres változást hoz, mert lehetővé teszi a termelők számára, hogy növeljék a terméshozamot, miközben ötvözi az alkalmazás rugalmasságát a kiváló termésbiztonsággal. A hatóanyag természetes eredetű, ez az, amit az európai társadalmak várnak az innovatív mezőgazdaságtól" - mondta Susan Lewis, a Corteva Agriscience Vállalati Működésért felelős alelnöke. Susan Lewis elmondta, hogy a Corteva célja az, hogy fenntartható élelmiszergazdaságot hozzon létre, amely segíti a termelőket abban , hogy a fogyasztók igényeinek megfelelő, egészséges, minőségi élelmiszereket termeljenek.

A Corteva Agriscience a napokban szerzett részesedést egy agribiológiai vállalatban, amelyről itt számoltunk be:

EZ IS ÉRDEKELHET

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?