Harc a gombák ellen: új fegyvert kapnak a gazdák a betegségek ellen

Harc a gombák ellen: új fegyvert kapnak a gazdák a betegségek ellen

agrarszektor.hu
A Corteva Agriscience és az Elemental Enzymes nevű biotechnológiai és enzimmegoldásokat fejlesztő vállalat bejelentette, hogy egy új, a növények széles körére - ideértve a szójababot, gabonaféléket, kukoricát, olajos magvakat, rizst és cukornádat, valamint a gyepet és dísznövényeket -, alkalmazható biológiai gombaölőszerrel bővítik hosszútávú nemzetközi megállapodásukat.

Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét Four Points by Sheraton

Március 19-én rendezi meg a Portfolio Csoport kecskeméti Agrárium 2024 Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb szakma eseménynek számít a tavaszi agrárrendezvények sorában.

Előad többek között Andréka Tamás, Bene Zoltán, Éder Tamás, Győrffy Balázs és Herczegh András is!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

A Corteva Agriscience bővítette az Elemental Enzymes-el kötött megállapodását, hogy innovatív biológiai gombaölő szereket biztosíthasson a gazdáknak. A megállapodás révén a Corteva exkluzív licencet kapott az Elemental Enzymes szabadalmaztatott peptid technológiájához. Az új technológia egy természetben előforduló, 22 aminosavból álló peptidet használ, hogy figyelmeztesse és fejlessze a növények immunrendszerét a betolakodó kórokozókra, így segítve a növényeknek megvédeni magukat a gombás betegségekkel szemben, mint például az ázsiai szójarozsda, a cerkospórás levélfoltosság és a kalászosok fuzáriumos betegségei.

Jön az agrárium csúcseseménye, az Agrárszektor Konferencia!

December 9-10-én rendezi meg a Portfolio Csoport az Agrárszektor Konferenciát, amely ma a hazai agrárium csúcseseményének számít. A kétnapos rendezvény napirendre tűzi azokat a legaktuálisabb és legforróbb témákat, amelyek döntően befolyásolják az agrárgazdasági szereplők üzleti-gazdálkodási tevékenységének eredményességét. A konferencia egyedülálló módon nyújt átfogó információkat az agrárgazdaság helyzetéről, és ad prognózisokat a támogatási, a finanszírozási, a piaci és az üzleti lehetőségekről, emellett napirendre veszi a legfontosabb szabályozási változásokat is. A résztvevőknek lehetőségük nyílik networkingre és kapcsolatépítésre is, és az esemény színvonalát rangos szakmai díjátadó is emeli. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, jöjjön el a Portfolio Agrárszektor Konferenciára december 9-10-én.

Susanne Wasson, a Corteva Agriscience növényvédelmi üzleti platformjainak elnöke elmondta, hogy a gazdálkodók olyan biológiai megoldásokat keresnek, amelyek bizonyítottan kiszámítható teljesítményt nyújtanak. A szakember kifejtette, hogy Corteva az Elemental Enzymes-szel együttműködve továbbra is olyan innovatív és bevált megoldások elérésében akarják segíteni a gazdákat, amelyek kiegészítik a hagyományos gombaölő szereket, fokozzák a növények ellenálló képességét és fejlődését a kihívást jelentő környezeti feltételek mellett, valamint növelik a termények mennyiségét és egészségét.

A Corteva az új technológiát biológiai termékportfóliója részeként kínálja, ezzel kiegészítve gombaölő megoldásait. A vonatkozó regisztrációkat tekintve a Corteva a biológiai gombaölőszer globális bevezetését 2022-ben várja Latin-Amerikában és 2023-ban az Egyesült Államokban. Az új biológiai gombaölőszer a Corteva Agriscience 2030 fenntarthatósági célkitűzéseivel összhangban egy újabb hatásmechanizmust kínál a szermaradékok kezelésében, késlelteti a kártevőkkel szembeni rezisztenciát a hagyományos gombaölő szerekkel szemben, valamint növeli a terméspotenciált és a profitabilitást. A megállapodás további részletei nem kerültek nyilvánosságra.

(A cikkben szereplő képek forrása: Corteva Agriscience)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Egyensúly a szakértelem és a megfizethető árak között (x)

2024-től elérhető a piacon a BASF által kifejlesztett, kizárólag a KITE által forgalmazott költséghatékony gombaölőszer-kombináció, mely megbízható védelmet nyújt a legtöbb levélbetegség ellen a kalászos szegmensben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
Még early bird kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. február 23. 06:02