Új kutatóközpontot nyitott a Corteva Európában

Új kutatóközpontot nyitott a Corteva Európában

agrarszektor.hu
A Corteva Agriscience megnyitotta új Vetőmag Csávázás Technológiai Központját Délnyugat-Franciaországban, azzal a céllal, hogy segítse az európai gazdálkodókat, hogy a lehető legjobban védett vetőmaggal rendelkezzenek a vetés idejére és még eredményesebb legyen a gazdálkodásuk. Az aussonnei a Corteva első európai, világszerte pedig a harmadik csávázási központja - derült ki a vállalat közleményéből.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Új Vetőmag Csávázás Technológiai Központot nyitott a Corteva Agriscience Délnyugat-Franciaországban. Az aussonnei a vállalat első európai, világszerte pedig a harmadik csávázási központja. A kutatási munka a szolgáltatásfejlesztésekre többek között az új vetőmag csávázási megoldásokra fog összpontosítani, hogy segítsen a gazdálkodóknak megfelelni a változó kihívásokra a mezőgazdaságban. A csávázás segít megvédeni a fiatal növényeket a kártevőktől és a betegségektől és elősegíti a csíranövény erőteljes fejlődését, ami megalapozza a magasabb termés lehetőségét.

A Csávázás Technológiai Központok kutató laborként, vizsgálóközpontként és vetőmag csávázási üzemként működnek, szigorú folyamatokkal a vetőmag csávázási technológiák felfedezésére, összeállítására és tesztelésére. Ez az eljárás lehetővé teszi, hogy a vetőmag csávázás védelmet és megoldást biztosítson a mezőgazdasági kihívásokkal szemben, értéket teremtve a termelők számára. Ennek eredményeként több gazdálkodó profitálhat a vetőmag csávázás innovációiból, amelyek biztosítják a kijuttatási dózis pontosságát, a jobb szántóföldi teljesítményt és a gazdálkodók profitjának növelését, valamint összhangban a Corteva Agriscience fenntarthatósági kötelezettségvállalásával, a fenntarthatóságot.

Az új központ (Fotó: Corteva)

A Vetőmag Csávázás Technológiai Központ az üzleti partnerekkel is együttműködik, hogy szolgáltatásokat és tesztelési lehetőséget biztosítson a vetőmag csávázási technológiák minőségének javítására. Igor Teslenko, a Corteva Agriscience európai elnöke szerint az első Vetőmag Csávázás Technológiai Központ megnyitása Európában jó hír, ez az innováció segíteni fogja a szükséges eszközök biztosítását a gazdálkodók számra, amelyek a fenntarthatóbb élelmiszertermeléshez kellenek. A szakember hozzátette, hogy mivel a csávázási technológiák közvetlen a vetőmag felületére kerülnek, nem pedig szántóföldi kijuttatásra, segíthetnek csökkenteni a mezőgazdaság ökológiai lábnyomát.

Hiszünk az együttműködésen alapuló megközelítésben - ezért együttműködő partnereink számára is lehetővé tesszük a hozzáférést formulációinkhoz és tesztelési szolgáltatásainkhoz. Ezzel is támogatva a gazdálkodókat, hogy a lehető legjobb termékekhez férjenek hozzá a piacon. A Corteva Agriscience közel 6 millió eurót fektetett be ebbe a projektbe, hogy tovább erősítse a vetőmag portfólió kínálatát. Mi egy olyan vállalat vagyunk, aki figyel a termelőkre és a fogyasztókra és ez a központ segít a gazdálkodóknak a termelékenység növelésében, miközben kielégíti a fenntarthatóbb mezőgazdaság iránti fogyasztói igényeket

- mondta Igor Teslenko.

(Címlapkép forrása: Corteva)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?