Óriási projekt indult a Dunánál: ez sokak életére hatással lehet
A zöldebb és fenntarthatóbb Duna-régió kialakításáért fogtak össze hat ország kutatói.
A zöldebb és fenntarthatóbb Duna-régió kialakításáért fogtak össze hat ország kutatói.
Öt védett halfajt azonosítottak a Duna komárom-esztergomi szakaszán, köztük a botos kölöntát is.
A Costa Rica-i mélytengeri metánszivárgások környékén több mint 50 új állatfajt fedeztek fel a kutatók.
2025 elején kezdheti meg a működését a Cargill negyedik innovációs központja Ázsiában.
Szőlőültetvények segíthetnek a kutatóknak megálmodni a „klímabarátabb” mezőgazdaságot
Az egyetem az agrárinfrastruktúra fejlesztésére kapott jelentős, vissza nem térítendő támogatást.
Digitális gyümölcsösökkel rukkolt elő egy holland kezdeményezés a termelők szakértelmének megőrzése érdekében.
Hiába kapott több milliárdot, az almatermesztési kutatóközpont épületei sem készültek el Újfehértón.
A legutolsó mérések szerint egyelőre még az évszaknak megfelelő algásodási tapasztalható a Balatonban.
A Corteva megnyitotta első regionális integrált kutató-fejlesztő központját Eschbachban, Németországban.
Szabadidős horgászok segítségét kérik a hazai vizek állapotának felméréséhez a kutatók.
Milyen az igazán jó virágméz?
A jövőben sem hagy fel a traktorgyártással a Renner Bt.
Megnyílt a Corteva Agriscience első csávázás technológiai központja Európában.
Óriási eredményt értek el a magyar kutatók.
Áttörést értek el a lisztharmatfertőzés felderítésében az ATK kutatói.
Kutató, szaktanácsadó és posztharveszt logisztikai központ létesül.
A vállalat itt fejleszti majd új növényvédelmi és növénynemesítési megoldásait.
Már most teljes gőzzel folyik a munka a Syngenta hollandiai új központjában.
Azért ez nem semmi.
A gyökérzöldségek nemcsak rendkívül táplálóak, de a konyhában is sokoldalúan felhasználhatók.
2025 augusztusában a magyar gazdák 22,7 százalékkal több traktort vettek, mint egy évvel korábban.
2025-ben lesz tizenegyedik éve, hogy a siófoki Portfolio Agrárszektor Konferencián kiosztjuk a Portfolio Agrárdíjakat.
Korábban a magyar búza kiválónak számított, ma azonban a hazai termés döntő része már csak a kommersz kategóriába esik.
Az elmúlt év megmutatta, hogy a fagyok, a szárazság és a kártevők egyaránt képesek megtépázni a gazdák munkáját.
Egy veteményeskerttől sokkal többet kaphatunk, mint a szendvicsekre kerülő friss uborka, paprika vagy paradicsom.