6 millió eurós beruházással nyitott új kutatóközpontot a Corteva

6 millió eurós beruházással nyitott új kutatóközpontot a Corteva

agrarszektor.hu
A Corteva Agriscience megnyitotta első kombinált növényvédelmi és vetőmag-kutató laboratóriumát az EMEA-régióban. A közel 6 millió eurós beruházással a németországi Eschbachban található kutatás-fejlesztési létesítmény bővítése lehetővé teszi a Corteva Agriscience számára, hogy a legkorszerűbb növényvédelmi vizsgálatokat végezze, és ezáltal olyan megoldásokat fejlesszen ki, amelyek megvédik a növényeket a kártevőktől és betegségektől. Emellett a kutatóközpont energiatakarékos, nulla szennyvízkibocsátással.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az integrált telephely három kutatás-fejlesztési funkciót lát el, amelyek a következőkre összpontosítanak: a vetőmagok termékfejlesztése a stressztűrőbb és az éghajlatváltozással szemben ellenállóbb növények létrehozása érdekében; molekuláris biológia egy genotípus-vizsgálati laboratóriummal, amely támogatja a vetőmagok tisztaságának vizsgálatát; valamint növényvédelmi felfedezés és fejlesztés a fenntarthatósági célkitűzések teljesítése érdekében - írja közleményében a Corteva. A növénynemesítés és a szántóföldi növényvédelmi tudományok egyesítése elősegíti olyan új módszerek kifejlesztését is, mint a drónokkal végzett digitális kísérleti értékelés, a távérzékelés és a molekuláris biológia alkalmazása a növénybetegségek új hatásmódokkal szembeni érzékenységének megértéséhez.

A Németország délnyugati részén, Franciaország és Svájc határán fekvő létesítmény az egész EMEA-régió számára kulcsfontosságú kutatás-fejlesztési helyszín, és kiváló támpontot biztosít szinte valamennyi releváns európai növénykultúrában végzett szántóföldi kísérletek elvégzéséhez. A helyszín teljes mértékben integrálódik a Corteva globális laboratóriumi hálózatába, és kiegészíti a többi amerikai laboratóriumot. Az eschbachi létesítmény a helyi gazdaságnak is lendületet ad, nemcsak az európai kutatási programok ide költöztetésével, hanem a több mint 30 tudós és támogató személyzet - köztük a kártevők, betegségek és gyomnövények elleni védekezés szakértőinek - alkalmazásával is.

Címlapkép forrása: Corteva Agriscience

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?