Várják a Széchenyi-tervet

agrarszektor.hu
A kistelepülések jövőjéről tartottak konferenciát Zala megyében, ahol többek között az is elhangzott, hogy a helyi vállalkozások már izgatottan várják az új Széchenyi-terv beindítását, emellett a nem gondolja a minisztérium, hogy a falvak kizárólagos meghatározó eleme ma már csak az agrárium lenne, ezért véleményük szerint mindenképpen újra kell gondolni a vidékfejlesztés célkitűzéseit - olvasható a Hírtv honlapján.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A vidékfejlesztési államtitkár elmondta, hogy a nyolcvanas évekhez képest jóval kevesebb családnak ad ma megélhetést az agrárszektor, épp ezért van szükség egy teljes szemléletváltásra, mivel csak így tudnak a kisebb települések újraéledni.

A Zala megyei régió amúgy is hátránnyal indul Magyarország többi régiójával szemben, hiszen több mint 250 településének lakossága leginkább nyugdíjasokból áll, és a munkalehetőségek is elég minimálisak. Nem véletlen, hogy a megyei önkormányzat a helyi vállalkozásokat támogatja. Céljuk az, hogy a helyi közintézmények ezektől a helyben készülő ételekből, és helyben elérhető szolgáltatásokból gazdálkodjanak, ezzel is elősegítve a helyi munkalehetőségeket - mondta Manninger Jenő, a Zala Megyei Önkormányzat (ZMÖ) elnöke.

Vannak települések, mint például Tófej, ahol a helyi ipar segítségével eddig elő tudták teremteni a szükséges pályázati önrészeket, de a jövőre újrainduló Széchenyi-tervet is nagyon várják már. A ZMÖ eddig úgy próbálta segíteni a kistelepüléseket és falvakat, hogy az önrészek kifizetésébe szállt be azoknál, akiknek saját költségvetésük ezt nem tette volna lehetővé.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?