Határidő módosításra figyelmeztet az MVH!

agrarszektor.hu
Három agrár-környezetgazdálkodási (AKG) támogatással kapcsolatos módosításra hívja fel az érintett gazdálkodók figyelmét a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH).

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Ezek közül az egyik, hogy a korábbi határidőt meghosszabbítva, az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében AKG támogatást kapott ügyfeleknek, az első gazdálkodási évére vonatkozó Gazdálkodási Napló elektronikus változatát 2010. december 10-ig kell benyújtaniuk a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal által üzemeltetett elektronikus felületen.

Változott az AKG programban a vállalt kötelezettség átadásának módja és határideje is. Ennek értelmében a kötelezettségátadást a 2010/2011-es (második) gazdasági év vonatkozásában 2010. december 31-ig kell bejelenteni elektronikus úton, ügyfélkapun keresztül, melyet az MVH honlapjáról is el lehet érni.

A támogatott gazdálkodóknak egyszer van lehetőségük a választott célprogram keretében vállalt kötelezettségüket és a támogatást másra átruházni. Az átadás a több éves program teljes hátralévő időtartamára vonatkozik. A jogutódlás bejelentését szintén elektronikus úton kell megtenni. További információkat az alábbi MVH közleményben olvashat.

Az agrár-környezetgazdálkodási programban részt vevő ügyfeleknek lehetőségük van területüket más Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alapból finanszírozott támogatásba bevonni, vagy az AKG támogatást visszavonni. Vis maior esemény kivételével a visszavonás iránti kérelmet a második gazdasági év vonatkozásában 2010. december 31-ig lehet benyújtani, szintén elektronikus úton. Minderről bővebb tájékoztatás a vonatkozó MVH közleményben található.

Az agrár-környezetgazdálkodási intézkedések a mezőgazdaság által érintett fizikai és természeti környezet állapotának megőrzésére és javítására szolgálnak, ezzel is elősegítve a minőségi termékek előállítását. Az intézkedések öt, illetve tíz éves célprogramokban valósíthatók meg. A programra évente összesen 56 milliárd forint forrás biztosított a résztvevő mintegy 15 ezer gazdálkodónak.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?