Egymilliárdra pályázhatnak a vidéken élők

agrarszektor.hu
Átszervezték a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózatot (MNVH) - jelentette be Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter csütörtökön Budapesten. Hangsúlyozta: az átszervezéstől azt várják, hogy a szervezet hatékonyabban, egyszerűbben és átláthatóbban működjön - írja az MTI.

Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét Four Points by Sheraton

Március 19-én rendezi meg a Portfolio Csoport kecskeméti Agrárium 2024 Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb szakma eseménynek számít a tavaszi agrárrendezvények sorában.

Előad többek között Andréka Tamás, Bene Zoltán, Éder Tamás, Győrffy Balázs és Herczegh András is!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

Az átszervezés célja a vidékfejlesztésben érintett szereplők együttműködésének erősítése, a vidékfejlesztés területén szerzett tudás és jó gyakorlati tapasztalatok terjesztése.

Az MNVH által kezelt forrás, amelyre pályázhatnak a vidéken élők, évente egymilliárd forint lesz. Az elnyerhető összeg felső határát hárommillió forintban határozták meg. Így évente mintegy 300 projektet lehet támogatni ebből a pénzből - tájékoztatott a miniszter.

A vidékfejlesztési tárca irányítója közölte: a szervezet működésének egyszerűsítését és átláthatóságát szolgálja egyebek között, hogy a pályázatok elbírálását 30 nap alatt elvégzik, és a kifizetésre is várhatóan csak 30 napot kell várniuk a nyertes pályázóknak.

Az MNVH kinevezett elnöke, Csatári Bálint geográfus arról beszélt, hogy a szervezet működésében úgynevezett politikus, azaz komplex szervezeti szemléletet kíván érvényesíteni, és legfontosabb feladatának a jó és kipróbált gyakorlati módszerek terjesztését tekinti. Emellett szeretné erősíteni a szervezet munkáján keresztül a tárcaközi együttműködést. Példaként említette az infrastruktúrafejlesztést, az oktatást, illetve a cigányság felemelését szolgáló programokat.

V. Németh Zsolt, a vidékfejlesztési tárca vidékfejlesztésért felelős államtitkára fontosnak nevezte, hogy az MNVH más uniós országok hasonló szervezeteivel is szorosan együttműködjön. Az első együttműködési megállapodás már létre is jött Lengyelországgal, a következő pedig várhatóan Szlovákiával születik meg.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Egyensúly a szakértelem és a megfizethető árak között (x)

2024-től elérhető a piacon a BASF által kifejlesztett, kizárólag a KITE által forgalmazott költséghatékony gombaölőszer-kombináció, mely megbízható védelmet nyújt a legtöbb levélbetegség ellen a kalászos szegmensben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
Még early bird kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?