Módosult az iskolatej-programot szabályzó rendelet

agrarszektor.hu
Módosították azt a rendeletet, mely szabályozza az iskolatej-programot, ennek köszönhetően az iskolatej-támogatást igénylő térségek hátrányos helyzetét jobban tükrözi a támogatás mértéke - tudatta a Vidékfejlesztési Minisztérium az MTI-vel.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Ezzel a módosítással sikerült teljesíteni azt a kérést, melyet a kistérségek tettek a VM felé, miszerint a hátrányosabb helyzetű települések, ehhez mérten magasabb támogatásokra tarthassanak igényt.

A támogatás mértéke aszerint változik, hogy hol található az intézményfenntartó székhelye. Emellett a települések hátrányos helyzetük, valamint adóbevételük figyelembevételével sorolódnak a rendelet alapján három csoportba. Ettől a besorolástól függ, hogy 20, 50 esetleg 100 %-os támogatást kapnak-e az iskolatej-programban.

A szaktárca összesen 800 millió forintot különített el az iskolatej-program támogatásainak finanszírozására. Ráadásul nem csak intézményfenntartók, hanem azon tejfeldolgozó cégek is igényelhetik a juttatásokat, melyek a programban való részvételre látnak piaci lehetőségeket.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13