Tejtámogatás: május 16. a határidő!

agrarszektor.hu
Azok, akik legalább egy hektár, egységes területalapú támogatásra jogosult területtel rendelkeznek, nyilvántartott, igazolt tejtermelést folytatnak, s a gazdaságuk gazdasági szempontból sérülékeny vagy környezeti szempontból érzékeny területen van, igénybe vehetik az idei különleges hátrányok kezelését szolgáló támogatást. A kérelmeket postán május 16-án éjfélig kell feladni -emlékeztet a Magyar Agrárkamara közleményében.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A tejtermelőket sújtó különleges hátrányok kezelését szolgálja az a támogatás, melyre a tejtermelők jelentkezhetnek ez év május 16-án éjfélig. A kérelmet postán kell eljuttatni a területileg illetékes Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz.

A kérelmezőnek több feltételnek is meg kell felelnie. Az egyik legfontosabb, hogy gazdasága gazdasági szempontból sérülékeny területen vagy környezeti szempontból érzékeny területen található, legalább egy hektár SAPS támogatásra jogosult területtel rendelkezik és egységes területalapú támogatást nyújt be, illetve az értékesített tej tekintetében az állatok tartójaként szerepel az ENAR nyilvántartásban.

A beszállítási, illetve közvetlen értékesítési tejkvótával rendelkező tejtermelő a saját gazdaságában a 2010/2011. kvótaévben megtermelt, és ténylegesen értékesített tej után - legfeljebb a tejkvóta nyilvántartás szerint 2011. március 31-én rendelkezésére álló tejkvóta mértékéig veheti igénybe a támogatást.

A 83/2007. (VIII. 10.) FVM rendelet alapján benyújtott támogatási kérelemre hozott jogerős támogatási határozat alapján átadott teljes gazdaság tekintetében az átadó gazdaságában a 2010/2011. kvótaévben megtermelt és ténylegesen értékesített tej, valamint a tejkvóta nyilvántartás szerint 2011. március 31-én az átadó rendelkezésére álló tejkvóta alapján a teljes gazdaságot átvevő termelő jogosult a különleges támogatás igénybevételére.

A támogatás pontos összegét egy külön jogszabály határozza meg, de a támogatást legkésőbb 2012. június 30-ig fogják kifizetni - olvasható a Magyar Agrárkamara közleményében.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?