Flex-Coop: 120 milliós támogatás kutatás-fejlesztésre

agrarszektor.hu
Kutatás-fejlesztésre nyert több mint 120 millió forint uniós támogatást az anyagmozgató rendszerek gyártásával foglalkozó Flex-Coop Kft. A projekt keretében egy új típusú, speciális futógörgő és alsorozatainak kifejlesztését és tesztelését kívánják megvalósítani a cég jászberényi telephelyén.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

 

A Flex-Coop Kft. tavaly novemberben nyújtott be pályázatot a GOP 1.3.1-10/A jelű kiírásra, és idén márciusban értesült a pályázat pozitív elbírálásáról. A munkálatok 2010 novemberében kezdődtek meg, és várhatóan 2011 decemberéig tartanak.

A beruházás teljes költsége 265 173 680 Ft, melyhez az Európai Unió és a Magyar Állam 123 487 903 Ft vissza nem térítendő támogatással járul hozzá.

A beruházás részletei

A kutatásfejlesztési projekt keretében a cég EU-Roller márkanevű speciális, hosszú élettartamú műanyag futógörgők új típusát és alsorozatait fejlesztji ki jászberényi telephelyén. A fejlesztés célja, hogy a piaci igényeknek megfelelő termékkel bővülhessen a gyártmányválaszték. Az új termék és alsorozatainak kifejlesztését 5 részprojekten keresztül valósítják meg, ezek az 5 alsorozathoz és egyben a különböző felhasználási területek speciális feltételeihez igazodva kerültek meghatározásra. Ily módon korszerű, környezetkímélő, valamint a biztonsági és minőségi követelményeknek maximálisan megfelelő, innovatív termékeket tud előállítani a cég, melyek legfontosabb előnye a zajterhelés jelentős csökkenése, a görgő-élettartamnövekedés, valamint a hevederek élettartamának növekedése. A projekt teljes időtartama 14 hónap, az új termékeket sorozatgyártás útján kívánják majd értékesíteni. A fejlesztésnek köszönhetően a modern felhasználási igényeket teljes mértékben kielégítő terméket a konkurens vállalkozásokat megelőzve tudja a piacra bevezetni a Flex-Coop Kft., melynek köszönhetően növelheti piaci részesedését.

A Flex-Coop Kft. tevékenysége

Az 1995-ben alapított Flex-Coop Kft. anyagmozgató rendszerek tervezésével, gyártásával és szerelésével foglalkozik. A cég többször vett részt komplett gyárak, üzemek, technológiák transzferjeiben, ahol működő berendezések leszerelése, elszállítása, esetleges felújítása, a megváltozott szabványoknak megfelelő átalakítása, és új helyen történő ismételt beüzemelése volt a feladata.

2003-ban a gyártókapacitás és termékválaszték is jelentősen bővült, a Salgótarjáni Acélárugyár, az ASCON - RECK gyáregységének átvételével.

2007-ben kezdődött egy speciális - szélsőséges üzemi körülmények között is hosszú élettartamú műanyag bevonatú görgőtípus gyártásának bevezetése. A termék - melynek licence átvételre került - többéves megbízható működést produkált Dél-Afrika bányáiban. Tekintettel arra, hogy az eredeti görgőtípusokat Dél-Afrikában - elsősorban helyi és amerikai igények kielégítésére - gyártották, a termékskálán korábban nem szerepeltek az európai DIN szabvány szerinti méretek. A cég első fejlesztései ezt az irányt célozták, így mára a két alaptípus DIN megfelelőit is gyártja a vállalat.

Az alaptípus iránti kereslet és az előállított mennyiség folyamatosan növekszik. Jelenleg az ausztráliai és újzélandi exportszállítások mellett elindult a német és finn export is. A jövőben, a jelenlegi két amerikai és európai alaptípus mellett újabbak gyártását kívánják beindítani. A célcsoport a bányaipar, erőművek, biomassza felhasználók, szemes termény és zúzalék felhasználók.

A Flex-Coop Kft. több nemzetközi nagyvállalat beszállítója a gépgyártás területén, ilyenek például az Electrolux Lehel Kft., Sealed Air Kft., Alcoa Europe, Carl Zeiss Hungary, Michelin Hungary, Nestlé Hungary, Villeroy & Boch Hungary, Henkel Magyarország.

A kutatásfejlesztési pályázatról

A 2011-ben az Új Széchenyi Terv keretében is elérhető pályázati kiírás olyan vállalkozások és akkreditált klaszter tagvállalkozások innovációs tevékenységeit támogatja, amelyek új vagy jelentősen javított piacképes termékek, szolgáltatások, technológiák kidolgozását, a kapcsolódó termelési/szolgáltatási tevékenység beindítását/bővítését, és a termék/szolgáltatás piaci bevezetését vállalják.

Kísérleti fejlesztésre, eszközbeszerzésre, infrastrukturális és ingatlan beruházásra, információs technológia fejlesztésére, piacra jutás támogatására, iparjogvédelemmel kapcsolatos tevékenységre a "Vállalatok komplex technológiai innovációjának támogatása" c. konstrukció összesen 27 milliárd Ft keretösszegben kínál lehetőséget.

Az elnyerhető támogatás 15 és 500 millió forint közötti összeg lehet.

 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?