Uniós támogatással segítik a legeltetést az Őrségi Nemzeti Parkban

agrarszektor.hu
Több mint 155 millió forintos támogatást nyert el az Őrségi Nemzeti Park Igazgatósága az Új Széchenyi Terv (ÚSZT) Környezet és Energia Operatív Programjából, a legelőterületek természeti értékeinek védelmére, a legeltetés elősegítésére.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A legeltetés és a műszaki megoldások együttes alkalmazásával természethez közeli, kíméletes területkezelést valósítanak meg, amely hozzájárul a füves élőhelyek megóvásához, a károsodott területek helyreállításához, jellegzetes fajösszetételű gyepterületek kialakulásához, amelyeken védett növény- és állatfajok élettere található - közölte Németh Csaba, a nemzeti park illetékese.

A pályázati támogatásból a területen két 100 méter mélységű kutat létesítenek, ehhez kapcsolódva pedig beszereznek két közúton is vontatható tartálykocsit, valamint a szarvasmarhák szállítására alkalmas pótkocsit, amelyek segítségével az állatokat lábon meg nem közelíthető területekre is eljuttathatják - sorolta az osztályvezető. A tervek szerint jut majd pénz a hengerbálák szállítására alkalmas pótkocsi és rakodógép, valamint a pótkocsik vontatásához szükséges mezőgazdasági vontató, valamint egy a mezőgazdasági utak rendben tartásához alkalmas földgyalu megvásárlására is - közölte Horváth Csaba.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?