Lengyelország a WTO-nál kopogtat

MTI
Lengyelország a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) vitarendezési testületéhez fordul a lengyel mezőgazdasági termékekre kivetett orosz tilalom miatt - közölte a Gazeta Wyborcza napilap pénteken.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A lap úgy értesült, Marek Sawicki lengyel mezőgazdasági miniszter pénteken készül kidolgozni a benyújtandó panasz szövegét, Radoslaw Sikorski külügyminiszterrel együtt.

"Oroszország a nemzetközi jog minden szabályát megszegte a Lengyelország ellen kivetett tilalommal, de az Európai Unióval szembeni embargóval is. A panaszt korábban nem tudtuk benyújtani, mert csak a sajtóhírek álltak rendelkezésünkre" - jelentette ki Sawicki. A miniszter hozzátette, Lengyelország csak szerdán értesült hivatalosan az orosz tilalomról.

Sawicki úgy tudja, az Európai Unió fogyasztóvédelmi és egészségügyi biztosa is a WTO-hoz fordul hasonló panasszal.

Mint ismeretes, Oroszország augusztus 1-jétől rendelt el behozatali tilalmat szinte valamennyi lengyel zöldségre és a gyümölcsre. Moszkva most csütörtökön pedig teljes importtilalmat rendelt el egy évre a marhahús, a sertéshús, a gyümölcs- és zöldségtermékek, a baromfi, a hal, a sajt, a tej, a tejtermék behozatalára az ellene szankciókat alkalmazó országokból - így az Európai Unióból, az Egyesült Államokból, Ausztráliából, Kanadából és Norvégiából.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?