Nem tud belépni az idénymunkás? Repülővel most a legkönnyebb!

Nem tud belépni az idénymunkás? Repülővel most a legkönnyebb!

agrarszektor.hu
Mivel gyakorlatilag megállt a személyforgalom a szárazföldi határokon, Németország mást talált ki arra, hogy behozhassa a mezőgazdaság működtetéséhez szükséges 280 ezer embert. Időközben más iparágakból is elkezdett felszabadulni a munkaerő, ami csökkenti a külföldiek iránti igényt az agráriumban.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A német belügyminisztérium látva az ágazati igényeket, most könnyítéseket léptetett életbe a szezonális munkások behozatalára. Eszerint azok az üzemek, amelyek jelzik az érintett reptér rendőrségének, hogy embereket várnak szezonmunkára, könnyen áthozhatják az ellenőrzésen a munkaerőt. Csak meg kell nevezniük a küldő országot, a járatszámot, a várható érkezési időpontot, az emberek személyi adatait (név, születési évszám), a munkaerő rendeltetési helyét és saját elérhetőségüket.


Ezeket az intézkedéseket hozták eddig a németek az agrárium védelmében:

  • A mezőgazdaságot egy az egyben létfontosságú iparágként ismerték el, vagyis karantén intézkedések és üzembezárások idején is működésben kell tartani a termelőegységeket.
  • Új szabályként az idénymunka társadalom-biztosítási díj fizetése nélkül egyhuzamban végezhető lesz 115 napon át (a korábbi 70 nap helyett), vagyis október 31-ig.
  • Könnyítik a munkaerő-kölcsönzést a mezőgazdasági üzemek irányába.
  • Eltörlik a "Minijob" 450 eurós havi bérmaximumát, a fizetés kiegészíthető.
  • A mezőgazdasági kisvállalkozások számára bértámogatást nyújtanak: 3 hónapon át 9000 eurós segítség kérhető 5 ember foglalkoztatásához, 10 ember után pedig 15.000 euró. Mindkettő meghosszabítható 2 hónappal, ha a koronavírus miatt ez szükséges.
  • A munkaidőt flexibilissé teszik, nincs sem 10 órás napi limit, sem heti munkanapszám, akár vasárnap is dolgozni kell.
  • Megtiltják a földbérlet felmondását, ha a bérlő fizetési nehézségei a koronavírus miatt alakultak ki.

Eközben Magyarországon a spárga szedése lesz az első kritikus pont a munkaerő szempontjából. Ásotthalmon 900 forintos óradíjjal várják a spárgaszedőket a Jófogáson megjelent hirdetés szerint. Mások üvegházakba keresnek dolgozókat alkalmi munkára vagy hosszabb időre ezer forintos óradíjjal. Fejér megyében az állatgondozónak szállást biztosítanak és fizetik a rezsijét, internetét, ezen felül 180 ezer forintot kap havonta a hirdetés szerint. Egy gépkezelőnek pedig Komárom-Esztergom megyében 350 ezer forintos bért ajánlanak.

EZ IS ÉRDEKELHET
Időközben egyre több hírt hallani arról, hogy emberek veszítik el az állásaikat az iparban és a szolgáltató szektroban. Ezek egy része meg fog jelenni a mezőgazdaságban, így van remény rá, hogy minden ország a szokásosnál kevesebb külföldivel lesz képes megoldani az idénymunkákat, és a probléma java házon belül megoldódik. hónapon át

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?