Ingyen öntözhetnek idén a gazdák Magyarországon: itt vannak a friss részletek

Ingyen öntözhetnek idén a gazdák Magyarországon: itt vannak a friss részletek

agrarszektor.hu
Megjelent a Magyar Közlöny 63. számában a Kormány 1169/2023. (IV.28.) Korm. határozata a mezőgazdasági termelők terheinek csökkentésével összefüggésben a mezőgazdasági vízszolgáltatóknál felmerülő költségek központi költségvetésből történő biztosításáról. Ez alapján a mezőgazdasági termelők mentesülnek a mezőgazdasági vízszolgáltazási díjfizetési kötelezetség alól a 2023-as évben.

Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét Four Points by Sheraton

Március 19-én rendezi meg a Portfolio Csoport kecskeméti Agrárium 2024 Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb szakma eseménynek számít a tavaszi agrárrendezvények sorában.

Előad többek között Andréka Tamás, Bene Zoltán, Éder Tamás, Győrffy Balázs és Herczegh András is!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

A Magyar Közlöny 63. számában jelent meg a kormány határozata a mezőgazdasági termelők terheinek csökkentésével összefüggésben a mezőgazdasági vízszolgáltatóknál felmerülő költségek központi költségvetésből történő biztosításáról. A határozatban az alábbiak állnak:

A kormány

  1. a hazai mezőgazdasági termelés versenyképességének megőrzése érdekében egyetért azzal, hogy a mezőgazdasági termelők jogszabályban meghatározottak szerint mentesüljenek a mezőgazdasági vízszolgáltazási díjfizetési kötelezetség alól;
  2. egyetért a mezőgazdasági vízszolgáltatóknál az 1. pontban foglaltak miatt felmerülő bevételkiesés központi költségvetésből történtő ellentételezésével;
  3. felhívja a pénzügyminisztert, hogy - a belügyminiszter kezdeményezésére - a 2. pontban foglaltak megvalósítása érdekében gondoskodjon a vízügyi igazgatási szerveknél mint mezőgazdasági vízszolgáltatóknál az 1. pontban foglaltakkal összefüggésben felmerült kiadásokkal finanszírozásához szükséges többletforrás biztosításáról a Magyarország 2023. évi központi költségvetéséről szóló 2022. évi XXV. törvény 1. melléklet XIV. Belügyminisztérium fejezet , 17. Vízügyi igazgatóságok cím javára, az alábbiak szerint:

a) az öntözővízigényükre szerződéssel rendelkező mezőgazdasági termelők mezőgazdasági vízszolgáltatási alapdíj szerinti összege,

b) a mezőgazdasági termelők részére ténylegesen szolgáltatott vízmennyiség alapján felmerült költség.

Felelős: pénzügyminiszter, belügyminiszter

Határidő: az a) alpont tekintetében azonnal, a b) alpont tekintetében a felmerülés ütemében. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Egyensúly a szakértelem és a megfizethető árak között (x)

2024-től elérhető a piacon a BASF által kifejlesztett, kizárólag a KITE által forgalmazott költséghatékony gombaölőszer-kombináció, mely megbízható védelmet nyújt a legtöbb levélbetegség ellen a kalászos szegmensben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
Még early bird kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?