Ilyen lesz 2024-ben az elektronikus gazdálkodási napló: így fog működni

Ilyen lesz 2024-ben az elektronikus gazdálkodási napló: így fog működni

agrarszektor.hu
Az Agrárminisztérium tájékoztatja az érintett gazdálkodókat, hogy az elektronikus Gazdálkodási Napló elektronikus úton történő vezetésével és feltöltésével kapcsolatban 2024-ben is az idei szabályok lesznek az irányadóak, azaz jövőre is elegendő lesz egyszer feltölteni azt. Az idén indult új szolgáltatás fejlesztésén folyamatosan dolgoznak a szakemberek.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A gazdálkodók adminisztratív kötelezettségeinek egyszerűsítése érdekében 2023. év elején elindult az elektronikus Gazdálkodási Napló (eGN), ami egy olyan új közigazgatási szolgáltatás, amelybe a Nemzeti Élelmiszerlánc-Biztonsági Hivatal (Nébih) a jelenleg különálló e-permetezési napló, Gazdálkodási Napló és nitrát adatlap rendszerekben található adatokat integrálja. Az idei évben a Gazdálkodási Naplót elektronikusan és papír alapon is vezethetik a gazdálkodók a támogatások igénylésének feltételeként, és amennyiben a gazdálkodó úgy dönt, hogy a 2023. évre vonatkozóan azt papír alapon vezeti, akkor az ott rögzített adatokat legkésőbb 2024. január 31-ig fel kell töltenie a Nébih eGN-felületére - írja közleményében az Agrárminisztérium.

Az idei év tapasztalatait is értékelve, segítve a gazdálkodók alapos felkészülését a naprakész vezetésre történő átállásra, az eGN-t - a permetezési napló kivételével - 2024-ben is elegendő egyszer feltölteni. Ez azt jelenti, hogy 2025. január 1-jétől kell naprakészen feltölteni az adatokat az elektronikus gazdálkodási naplóba, és a papír alapon vezetett 2024-es gazdálkodási naplókat legkésőbb 2025. január 31-ig fel kell töltenie a Nébih elektronikus Gazdálkodási Napló felületére.

A Gazdálkodási naplót attól függően kell kitölteni, hogy milyen támogatásokat vesz igénybe a termelő. Az adatrögzítés gördülékenysége érdekében a teendőket minden támogatásnál külön részletezi az útmutató, amely a NÉBIH portálon található meg, a https://portal.nebih.gov.hu/egn oldalon. Itt videós segédlet és a leggyakrabban felmerülő kérdésekre adott válaszok is megtalálhatóak annak érdekében, hogy segítsük a tájékozódást.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?