Kifakadt a NAK és a MAGOSZ a Bizottság intézkedése miatt

Kifakadt a NAK és a MAGOSZ a Bizottság intézkedése miatt

agrarszektor.hu
A MAGOSZ és a NAK határozottan elutasítja az Európai Bizottság minap előterjesztett intézkedését, amellyel újabb egy évvel meghosszabbítanák az ukrán élelmiszerek korlátozás nélküli teljesen szabad behozatalát. Mint közös közleményükben tudatták, ez ellen minden létező eszközzel, a leghatározottabban fel fognak lépni a magyar gazdák, valamint folyamatosan egyeztetés történik a V4-es és más európai érdekképviseletekkel is.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) az Európai Unióban már elsőként jelezte, - tárgyalásokon és tüntetéseken is -, hogy az ukrán árukkal kapcsolatos döntés az EU egész mezőgazdaságát tönkreteszi, és ellehetetleníti a jövőben is. Az ellenőrizetlen minőségű, tiltott vegyszerekkel kezelt, GMO-s termékek ugyanis nem csak a fogyasztókra nézve jelenthetnek veszélyt, hanem az uniós mezőgazdaságra is - írják közös közleményükben.

Támogatjuk a nyugat európai gazdálkodók követeléseit, akiket a saját kormányaik intézkedései is sújtanak. A magyar kormány számunkra nemzeti hatáskörben tüntetés nélkül is biztosítja azokat a feltételeket, amelyekért a nyugati országok termelői az utcára vonultak. Többek között a gázolaj jövedéki adó visszatérítés számunkra eddig és ezután is biztosított; a családi gazdaságokra és őstermelőkre vonatkozó adórendszer Európában is egyedülálló; megtiltottuk a földadó kivetésének lehetőségét; hazánk elsőként, az Európai Bizottság döntésével is szembe menve lezárta a határait az ukrán mezőgazdasági import előtt

- olvasható a közleményben.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?