Ezt rengeteg gazdának be kell jelentenie a Kincstárnál: sokan nem is tudják

Ezt rengeteg gazdának be kell jelentenie a Kincstárnál: sokan nem is tudják

agrarszektor.hu
A húsmarha állatjóléti támogatás tartalmi értékelési szempontjai között fontos szerepet tölt be a mezőgazdasági termelő szakképzettsége, amelyre felsőfokú szakképesítés esetén 20 pontot, középfokú végzettség birtokában 15 pontot kaphat a pályázó. A képzettséget be kell jelenteni a Magyar Államkincstár (MÁK) felületén,  és fontos, hogy mind a támogatási azonosító, mind a viselt név helyesen, utóbbi a személyiadat- és lakcímnyilvántartásban nyilvántartott adatoknak megfelelően kerüljön rögzítésre.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

A képzettséget igazoló bizonyítványt nem elegendő a húsmarha állatjóléti kérelemhez csatolni, azt az állatjóléti kérelem benyújtása előtt a MÁK által létrehozott külön felületen, a képzettségi nyilvántartásba szükséges bejelenteni - írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). A MÁK képzettségi nyilvántartásról közzétett tájékoztatója ide kattintva érhető el. A felhasználói segédlet pedig ide kattintva tölthető le.

A képzettség más nevében is bejelenthető, ebben az esetben az alábbiak szerint kell eljárni. A „Más személy képzettségét jelenti be támogatási azonosító megadásával” bejelentés típus választása esetén a felületre bejelentkező személy saját magától - és képviselőként történő bejelentkezés esetén a képviselt személytől - eltérő személy képzettségét jelentheti be. (Pl. gazdasági társaság elsődleges képviselője vagy egyéni vállalkozó meghatalmazottja jelenti be a társaság/egyéni vállalkozás munkavállalójának a képzettségét).

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?