Durvul a Bige-ügy: vesztegetés a vád

agrarszektor.hu
Mint arról korábban beszámoltunk, Bige Lászlót, a péti Nitrogénművek milliárdos tulajdonosát vádlottként hallgatták ki a nyíregyházi rendőrkapitányságon. A korábbi hírek alapján úgy tűnt, a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése lehet a vád. Bige László helyzetét továbbra rontja, hogy már vesztegetés is szerepel a bűnlajstromán.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A 24.hu arról tudósít, hogy Bige László ellen vesztegetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztálya. A rendőrség pénteki közlése szerint Bige kihallgatása és kétnapos őrizetbe vétele elkülönül a korábban megkezdett vizsgálatoktól. Az ORFK szerdán, amikor már folyt Bige László kihallgatása, csak annyit közölt a 24.hu-val, hogy a vegyipari cégnél a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda vizsgálódik a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése és más bűncselekmény gyanúja miatt.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztály két nappal később jelezte az új tényállást, de a nyomozás érdekeire hivatkozva nem adott ki részleteket a vesztegetési ügyről. Hétfőn a szabolcsi gazdaságvédelmi osztály csapata vitte el a 61 éves milliárdost nyíregyházi otthonából, majd házkutatást is tartottak az ingatlanban. A rendőrség és a katasztrófavédelmisek másik csapata pedig a holding szolnoki gyárát szállta meg, és párhuzamosan ott folyatott helyszíni vizsgálatot.

Az is csak pénteken derült ki, hogy a nyíregyháziak két napon keresztül őrizetben tartották Bigét, majd kezdeményezték az előzetes letartóztatását is. A bíróság viszont nem tartotta indokoltnak az indítványt, így azóta ismét szabadlábra helyezték.

Az agrárszektor.hu ebben a cikkben azt latolgatja, kinek jöhet jól, ha a milliárdos műtrágyakirály elbukik:

EZ IS ÉRDEKELHET

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?