Önkéntes karanténba vonult Bálint gazda a koronavírus miatt

Önkéntes karanténba vonult Bálint gazda a koronavírus miatt

agrarszektor.hu
Bálint György, ismertebb nevén Bálint gazda is önkéntes karanténba vonult a koronavírus-járvány miatt. Az ország kedvenc kertészét családja győzte meg a lépés szükségességéről.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A 100 éves Bálint György családja hatására önkéntes karanténba vonult. Az ország kertésze a koronavírus-járvány miatt minden előadását lemondta, és jelenleg csak a ház körül tevékenykedhet, írta meg a Blikk.

Valóságos fegyőrré váltam, mert Gyurka nehezen szokta meg, hogy nem mehet sehova. A 101. életévéhez közelítve is hiperaktív, de legalább a koronavírus-veszély miatt lemondott minden előadást

- mondta el a lapnak felesége, Antónia.

Olyan vagyok magam is, mint az öreg almafa, szükség van még az árnyékára, a termésére, ezért szeretnek és vigyáznak rám

- mondta a helyzetéről Bálint gazda.

Az idős férfi mostanában a szőlőt metszi, igyekszik kihasználni a jó időt. Bálint György csak a kertben tevékenykedhet, a családja ugyanis szigorúan ügyel rá, hogy betartsa a karantént.

A karantén nélkül is sokan mondták, hogy pihenjek többet, de nem tudok. Már reggel a számítógépnél ülök, válaszolok a levelekre. Ezt most is megtehetem mindennap, de az utcára nem engednek a szeretteim, az unokáimtól és a dédunokáimtól is el vagyok tiltva. Telefonon beszélünk csak, így adjuk le a bevásárlólistát is. A fiúk mindent beszereznek, ami kell, aztán csak a kerítésre akasztják a szatyrokat. Nehezen bírom a bezártságot, de azt hiszem, szükséges a korom miatt

 - árulta el az ország kertésze.

Bálint gazda azt is elmondta, hogy a koronavírust nem szeretné elkapni, így szót fogad a családjának. Antónia, a felesége vigyáz rá, és nem hagyja, hogy megszegje a házi karantén szabályait.

(A cikkben szereplő képek 2017-ben készültek, és az MTI/Czimbal Gyula tulajdonát képzik.)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?