Nagyot újított a MATE: ilyen lehetőség eddig még nem volt a magyar agrárképzésben

Nagyot újított a MATE: ilyen lehetőség eddig még nem volt a magyar agrárképzésben

agrarszektor.hu
Jövő év februárjában kezdhetik meg tanulmányaikat azok a már diplomával rendelkező hallgatók a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemen (MATE), akik keresztféléves képzésekre jelentkeznek. A MATE kizárólag mesterképzéseket hirdet ebben a felvételi időszakban a továbbtanulni vágyók számára, akik az ország egyik legnagyobb egyetemének zöld campusai közül választhatnak november 15-ig. De miért éri meg továbbmenni? Íme, a válasz!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

2021. februárjában indulnak a keresztféléves képzések a MATE-n. Az egyetem ezúttal kizárólag mesterképzéseket hirdet a továbbtanulni vágyók számára.

Miért éri meg jelentkezni a mesterképzésre?

Az alapképzés elvégzését követően új kapuk nyílnak meg. Mindenkinek a saját kezében van a döntés, így a jövője kulcsa is. Az Egyetemen rengeteg elsajátításra váró ismeretanyag, támogatás várja a hallgatókat, ami a fejlődés lehetőségét biztosítja. A mesterképzés a munkaerőpiacon jól hasznosítható a tudást ad, a képzéstől pedig már csak egy lépés a doktori cím. A hallgatók karrierjének egyik legfontosabb építőkockája az MA/Msc lehet.

Érvek a mesterképzés mellett

Bár az alapdiploma egyes területekre elegendő, szuper pozíciókat lehet betölteni vele, a mesterdiploma magasabb szintekre vezet. Bizonyos pozíciókhoz, tudományos munkavégzéshez, a vezetői státusz elnyeréséhez ma már sok esetben elengedhetetlen a megléte. A mesterdiploma birtokában mindenki magabiztosabban tervezhet, ha komolyabb ambíciói vannak.

Komoly tudásra lehet szert tenni vele

A mesterképzés lehetőséget nyújt arra, hogy a hallgató mélyebb ismereteket szerezzen egy adott területről. Beleáshatja magát a részletekbe, az elméleti háttérbe, szélesítheti a tudását és új ismereteket szerezhet. Amellett, hogy komoly tudásra tesz szert, bővítheti a kapcsolatait is, és rálátást szerezhet olyan szektorokra is, amelyek korábban rejtve voltak előle.

Doktori fokozat előtt egy lépéssel

Aki doktori képzésen szeretne tanulni, annak előfeltétele a mesterdiploma. A PhD tanulmányok alatt a hallgató egy adott tudományterület szakértőjévé válhat, a képzésre azonban csak akkor juthat be, ha előtte a tudományágba passzoló mesterfokozatú diplomát szerez.

A mesterképzésekre a jelentkezési határidő 2021. november 15-e. A képzésekkel, a felvételi eljárásokkal, a legfontosabb határidőkkel és az induló szakokkal kapcsolatos további információk a MATE internetes felületein találhatóak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 06:02