Külföldön is tarolnak a nagy magyar agráregyetem képzései

Külföldön is tarolnak a nagy magyar agráregyetem képzései

agrarszektor.hu
Közel kétszáz fő kezdte meg tanulmányait a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) agrárfókuszú külhoni képzésein Révkomáromban, Csíkszeredában, Székelyudvarhelyen, Zentán és Beregszászon. A népszerűvé vált zentai mezőgazdasági mérnöki alapképzésen megnégyszereződött a felvettek száma, de a jelentkezések összességében is 10%-kal nőttek a tavalyi évhez képest.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Egyetemünk számára kiemelten fontosak a határokon túl meghirdetett képzések, melyek egyik alapvető jellemzője, hogy a hallgatók szülőföldjükön, magyar nyelven sajátíthatják el a legmodernebb agrártudományi ismereteket, jelentősen segítve ezzel a helyi magyarság erősödését. A jelentkezési adatok és a hallgatói visszajelzések alapján is azt látjuk, hogy ezekre a képzésekre egyre nagyobb igény mutatkozik, így külhoni képzéseinken, a helyi adottságoknak megfelelően kialakított tematika mentén jelenleg mintegy ötszázan tanulnak

- mutatott rá Dr. Gyuricza Csaba, a MATE rektora.

EZ IS ÉRDEKELHET

A 2023/24-es tanévben Felvidéken 41 fő, Erdélyben 70 fő, Vajdaságban 59 fő, Kárpátalján pedig 6 fő kezdhette meg tanulmányait a MATE valamely agrárképzésén. Legmagasabb létszámmal a székelyudvarhelyi vidékfejlesztési agrármérnöki alapképzés indult el, amelyre 46 fő nyert felvételt. Ezen túl ugrásszerűen nőtt a zentai mezőgazdasági mérnöki alapképzés és vidékfejlesztési agrármérnöki mesterképzés, valamint a révkomáromi kertészmérnöki alapképzés népszerűsége is, melyeken megnégyszereződött és megduplázódott a felvettek száma.

A zentai képzési helyre beiratkozott hallgatók ráadásul a 21. századi igényeket kielégítő, új képzési központban kezdték meg az új tanévet. A magyar kormány 1,3 millió eurós támogatásával létrejött új képzési központ átadása rendkívül fontos stratégiai állomást jelent, amely jól mutatja, hogy a vajdasági magyar nyelvű felsőoktatás jövője hosszú távon is biztosított.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?