Magyarországon épült fel Közép-Európa legmodernebb takarmánygyára

Magyarországon épült fel Közép-Európa legmodernebb takarmánygyára

agrarszektor.hu
Dabason épült fel Közép-Európa jelenleg legmodernebb és legkorszerűbb takarmányüzeme, amely nemcsak a hazai, hanem 700-800 kilométeres körzetbe az exportpiacokat is képes lesz kielégíteni. A Vitafort Zrt. közel 45 éves történelmének legnagyobb beruházása jött létre azzal, hogy elkészült a vállalat 40 méter magas, 1000 négyzetméter területtel, és 7000 négyzetméter beépített technológiával rendelkező takarmánygyára.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A Vitafort Zrt. közel 45 éves történelmének legnagyobb beruházása jött most létre két év tervezés és két év kivitelezés után. A 40 méter magas, 1000 négyzetméter területtel, valamint 7000 négyzetméter beépített technológiájával méltán mondhatjuk azt, hogy Közép-Európa legmodernebb takarmánygyártó üzemét és rendszerét adtuk át. A három takarmánykeverővel, két granuláló vonalon, óránkénti 25 tonnás kapacitással, ha kell, összességében másfél millió tonna tápegyenértéket fogunk itt előállítani. Ez azt jelenti, hogy a vállalat mintegy 700-800 kilométeres körzetében hatékonyan és piacképesen tudunk majd termékeket eljuttatni Észak-Olaszországtól Németországig, Lengyelországon át egészen Romániáig, illetve Moldáviáig

- tájékoztatta az Agrárszektort Kulik Zoltán, a Vitafort Zrt. vezérigazgatója. Kiemelte, 2024-ben ez az üzem nemcsak a térség, hanem Közép-Kelet-Európa egyik legkomolyabb takarmánygyártó rendszereként fogja a hazai, és az exportpiacokot is kielégíteni.

Koppány György, a Vitafort Zrt. tudományos igazgatója lapunknak elmondta, a technológiai sor három keverőgépből áll, amelyből kettő kiegészítő takarmány és késztáp gyártásra alkalmas, a harmadik pedig nagy töménységű premix előállítására. Hangsúlyozta, a cég erősen gondolt arra is, hogy a gyógyszer-átszennyeződés, amely elkerülhetetlen gyógyszer alkalmazása esetén a takarmányokban, az ne legyne nagyon jelentős. 

 

A tartalom megjelenését a Vitafort Zrt. támogatta.

Címlapkép forrása: Agrárszektor
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?