Elárulta a titkot Az év női agrárvállalkozója: így lehet ma sikeres egy családi gazdaság

Elárulta a titkot Az év női agrárvállalkozója: így lehet ma sikeres egy családi gazdaság

agrarszektor.hu
A Nemes család többgenerációs családi vállalkozásként évtizedek óta aktív szereplője a hazai kertészeti ágazatnak. A Nemes Nagy család tulajdonában lévő fűtött üvegház felület ma 28,1 hektár, amellyel a délkelet-magyarországi régió, de talán az egész ország legnagyobb családi tulajdonban lévő üvegházi kertészetét működteti. A pandémiát megelőző két évben négy beruházással összesen 13,6 hektár új, a legmodernebb technológiával felszerelt üvegházat épített fel a család, és ezzel a korábbi termőterületüket megduplázták, valamint elérték a jelenlegi méretüket. A Portfolio Csoport idén is díjazta a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket, 2021-ben az Év női agrárvállalkozója Nemes-Nagyné Vas Andrea, a NEMES Családi Vállalkozás ügyvezetője lett.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Nemes-Nagyné Vas Andrea elárulta, hogy már 18 éve üzemeltetnek üvegházas kertészeteket. A családnak a 2000-es évek elején 4 hektár üvegházuk volt, mára már mintegy 30 hektárral rendelkeznek. A fő termesztési iránya a vállalkozásuknak a paradicsomtermesztés volt, de igyekeztek több lábon állni, ezért a kígyóuborka,- a fejes saláta - és a kaliforniai paprikatermesztés irányába is elindultak. Kitért arra is, hogy 2013-ban több termelői családdal (melyek szintén többgenerációs kertészek) összeálltak, így össze tudták fogni az árualapjaikat és megjelentek a hazai áruházakban.

A több generáció az arra vetíthető, hogy kiváló minőséget tudunk adni folyamatosan, a hét minden napján, évről évre. Hiszen, azt a megszerzett tudást, amit már mi is kaptunk, továbbcsiszoltuk, és ez visszaköszön az áruházak polcain is  

- árulta el Nemes-Nagyné Vas Andrea. 

Eleinte egyébként csak a fürtös paradicsomfajtákat termelték, majd évről évre koktélparadicsomokkal, snack paradicsomokkal és cherry paradicsomokkal is bővült a palettájuk, közel 30 fajta paradicsomot termelnek jelenleg. Egyik fő céljuk, hogy olyan prémium termékeket tudjanak előállítani, melyet csak őt tudnak termelni, valamint fontos, hogy egy élményt is tudjanak nyújtani a fogyasztóknak. A modernizáció pedig szintén nagyon fontos a család életében: évről évre próbálják a legújabb technológiákat itthon is bevezetni, nemcsak az üvegháztermesztési technológiákba, hanem a csomagolásban vagy éppen a logisztikai központjuk szinten tartásához vagy fejlődéséhez is. Nagy hangsúlyt fektetnek arra is, hogy a vevők igényeit ki tudják elégíteni, ehhez pedig újabb élményeket, újabb választékot és újabb ízeket kell kínálni. Nemes-Nagyné Vas Andrea bízik abban, hogy a generációváltás nem fog gondot okozni a családjukban, hiszen négy gyermeket nevelnek, akik szintén nagyon szeretnek a kertészetükben lenni, és el is tudják benne képzelni a jövőjüket.

A Portfolio Csoport idén is díjazta a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket, 2021-ben az Év női agrárvállalkozója Nemes-Nagyné Vas Andrea, a NEMES Családi Vállalkozás ügyvezetője lett. A többi díjazottról itt találhatóak bővebb információk:

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

Címlapkép forrása: Portfolio

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?