2024. július 27. szombat Olga, Liliána

Vizet, utat a tanyákra: egymilliárddal támogatja a kormány

agrarszektor.hu
A kormány kiemelten kezeli az integrált vidékfejlesztés és a többfunkciós mezőgazdaság támogatását ezért a vidékfejlesztési tárca 2011-es költségvetésében 1 milliárd forintot irányoznak elő a tanyafejlesztési program elindítására - írja az MTI.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A a program legfontosabb tételei között megtalálható a tanyákon élők egészséges ivóvízzel történő ellátásának biztosítása érdekében a vízminőségi vizsgálatok költségeinek fedezése.

Ugyancsak biztosítanák a forrásokat a tanyás térségek rossz állapotú föld és dűlőútjainak karbantartására, a tanyás térségek közbiztonságának erősítésére és e területek energiaellátásának javítására, alternatív energiaforrások felhasználásának támogatására.

A programban segítenék a tanyák felújítását. Támogatnák a tanya- és falugondnoki szolgálatot, de jutna a forrásokból a helyi piacok fejlesztésére, térségi nagybani piac és az önkormányzatokkal közös tanyasi élelmiszerbolt-hálózat kialakítására is.

A javaslat indoklása szerint e területek megújítását úgy kell elvégezni, hogy a jelen és jövő nemzedéke számára is biztosítsa mindazokat az értékeket, lehetőségeket és szükségleteket, amelyek elvárhatók.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 26. 13:31