Biztos felügyeli a kamarai rendszer átalakítását

agrarszektor.hu
A parlament hétfőn úgy döntött, agrárkamarai biztost nevez ki az agrárkamarai rendszer új szervezeti és működési feltételeit meghatározó törvény hatályba lépéséig, de legfeljebb jövő június 30-ig - adta hírül az MTI.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

A kamarai biztos felügyeli az agrárkamarai rendszer átalakításának előkészületeit, segíti az agrárkamara jogutódlásával kapcsolatos feltételek kialakítását, figyelemmel kíséri a Magyar Agrárkamara és a területi agrárkamarák kötelezettségvállalásait, illetve ellenőrizheti az agrárkamara gazdálkodását. A kamara kötelezettségvállalásával és képviseletével kapcsolatos ügyekben a biztos az agrárkamara képviseleti jogát magához vonhatja, a jognyilatkozat megtételétel előzetes írásbeli hozzájárulásához kötheti. További joga, hogy az agrárkamara részére feladatot határozzon meg, valamint hogy attól jelentést, tájékoztatót kérjen, egyúttal a kamara bármely iratát megtekintheti.

A törvény értelmében a kamarai biztos munkájához szükséges feltételek megteremtéséről az agrárpolitikáért felelős miniszter gondoskodik. A jogszabály rendelkezik arról, hogy az agrárkamara november 30-i fordulónappal köteles vagyonmérleget készíteni, amelyet a kamarai biztos ellenjegyez. A vagyonmérleget 2011. január végéig kell eljuttatni a szakminiszterhez.

Az előterjesztők a gazdasági kamarai rendszer átfogó felülvizsgálatának szándékával indokolták javaslatukat. Mint írták: ennek érdekében olyan átmeneti intézkedések szükségesek, amelyek biztosítják az új kamarai rendszer kialakításának feltételeit, például az agrárkamarai vagyon rendezését és megóvását. Az előterjesztő Jakab István, a Magosz elnöke a múlt héten közölte: arra számít, hogy az agrárkamarai biztost december közepéig kinevezik.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Agility+Alliance csomagajánlat (x)

Őszi kalászosok őszi gyomirtása – nézze meg a saját szemével, hogy mi a szakemberek véleménye, mit mutatnak a tavaszi eredmények.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?