Rontaná az élelmiszeripar versenyképességét a hamburgeradó

agrarszektor.hu
A fogyasztás visszaesését, az élelmiszeripar versenyképességének romlását hozná magával a "hamburgeradó" - állítják az élelmiszeripari vállalkozások.

Csomagolási egységenként 10 forint "hamburgeradót" javasol a Stratégiai Szövetség a Magyar Kórházakért Egyesület azokra az élelmiszerekre, amelyeknek túlzottan nagy a zsír-, só- vagy cukortartalma.

Az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége (ÉFOSZ) megdöbbent a kivetendő adó ötletén - mondta Folláth Györgyné a Világgazdaságnak. A szervezet ügyvezető igazgatója szerint a "hamburgeradó" árnövekedést okozna, amely visszafogná a fogyasztást és veszélybe kerülnének munkahelyek is.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

KWS – tíz éve első a repcetáblákon*, első az innovációban! (x)

Az utóbbi évek különös kihívások elé állították a repce termesztőket. Míg 10 évvel ezelőtt a termésszint növelése állt a középpontban, mára a termésbiztonság, a kockázatok minél jobb kezelése és ezek által a gazdaságos termesztés fenntartása a célkitűzés.

EZT OLVASTAD MÁR?