Egymillió új munkahely: a kertészekre is számít a kormány

agrarszektor.hu
A kormány tíz év alatt egymillió munkahely megteremtését irányozta elő, és ebben a mezőgazdaságnak, azon belül a kertészetnek, mivel munkaigényes ágazat, fontos szerep jut - mondta Czerván György Szentesen.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A vidékfejlesztési minisztérium államtitkára a kertészet fejlesztési lehetőségeiről tartott előadást az Árpád-Agrár Zrt. új üvegházának átadásán. A munkahelyteremtő képesség miatt kiemelten támogatják az ágazatban működő termelői értékesítési szerveződéseket, a TÉSZ-eket is. Az ágazati szereplők beruházásaikra az uniós és hazai forrásokat felhasználva akár 75 százalékos támogatást is kaphatnak- olvasható a kormány.hu weboldalon.

A költségvetési támogatás 50 százalékkal emelkedett az előző évhez képest, azaz 1,4 milliárd forint áll rendelkezésre a tavalyi 900 millióval szemben. Emellett az ágazat szereplőinek beruházásait is segíti a tárca.

A napokban megjelent rendelet szerint a korábbi 5 százalékról 25 százalékra emeli a tárca a nemzeti támogatás mértékét, ami további 50 százalékos uniós finanszírozással bővíthető, így összesen 75 százalékos beruházási támogatást kaphatnak a gazdák - mondta Czerván György.

Nagyon fontos, hogy az Agrármarketing Centrum tevékenysége is jelentősen erősödött, forrásai bővültek, így a napokban két berlini kiállításon is részt vettek a magyar szakemberek.

"A minisztérium támogatja a munkaigényes ágazatokat, amelyek egyben a vidéki foglalkoztatást, életszínvonalat javíthatják"- hangsúlyozta az államtitkár.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?