Drágul a kukorica: hajszálnyira a rekordtól!

agrarszektor.hu
Több mint két és féléves csúcsra drágult hétfőn a kukorica, s már csak egy hajszál választja el a 2008-as élelmiszerválság idején elért ártól.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A kukorica ára 7,45 dollár volt a meghatározónak tartott chicagói gabonatőzsdén bushelenként, ami a legmagasabb ár 2008 július óta. Akkor 7,65 dollárba került a kukorica. Az ellátással kapcsolatos aggodalmak felerősödése miatt a befektetők vásárolnak, így további drágulást várnak a piacon - írja az MTI.

Elemzők rámutattak: az újabb drágulást egyebek mellett az váltotta ki, hogy az Egyesült Államok mezőgazdasági minisztériuma, az USDA a vártnál kisebb kukoricakészletekről számolt be, mert erőteljesen nőtt az állattenyésztők, az etanolgyártók, valamint az importáló országok kereslete. Az amerikai készletek 15 százalékkal alacsonyabbak, mint tavaly, s fennáll a veszély, hogy egy esetleges termeléskiesés miatt a következő egy évben világszerte szűkössé válhat a takarmánykukorica kínálata.

A kukorica magával húzta a többi gabonaféle árát is, a búza 1,1 százalékkal drágult,7,68 dollárra bushelenként, a szója ára 0,6 százalékkal ment fel, 14,01 dollárra bushelenként.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?