2024. július 27. szombat Olga, Liliána

Kiemelt dinnyeellenőrzés kezdődik

agrarszektor.hu
Tekintettel az induló dinnyeszezonra Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a hazai termelők és a magyar fogyasztók védelme érdekében kiemelt ellenőrzést rendelt el - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A vizsgálat, melyet a Megyei Kormányhivatalok Növény-és Talajvédelmi Igazgatóságának szakemberei végeznek, elsősorban a nyomon követhetőség biztosítására, és a származási ország hiteles feltüntetésének ellenőrzésre terjed ki.

A szakemberek kiemelt figyelmet fordítanak a forgalmazókra, különösen a nagyáruházláncok és az utak melletti kereskedők ellenőrzésére. Emellett a hatóság az azonnal szembetűnő romlottságra, túlérettségre, szennyezettségre utaló nyomok és az előírásoknak nem megfelelő jelölés esetén is fellép.

A miniszter elsősorban azért rendelte el az átfogó és alapos vizsgálatot, hogy Magyarországon mindenki lehetőleg hazai, jó minőségű dinnyét vásárolhasson.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 26. 13:31