2022. október 5. szerda Aurél

Alternatív gabonanövényeket a magyar háztartásba!

agrarszektor.hu
Az alternatív növényekről szólt az a karcagi fórum, amit a Debreceni Egyetem Karcagi Kutatóintézete szervezte azzal a céllal, hogy ráirányítsa a figyelmet a méltatlanul mellőzött növényekre, mint például a zab vagy a köles.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

A tanácskozáson a vidékfejlesztési miniszter kijelentette: a magyar emberek asztalán helye van az alternatív gabonából készült ételeknek, hiszen elérhető árúak, és egészségmegőrző szerepük is kiemelkedő. 

Karcag, ami nem mellesleg Fazekas Sándor szülőföldje - kölesnagyhatalom, a létező kilenc kölesfajtából hétnek itt őrzik a génjeit. Ez az egyetlen gabonafajta, amely lúgosítja a szervezetet, és mivel gluténmentes, lisztérzékenyek is fogyaszthatják. A teljes értékű fehérjék mellett aminosavat, vasat, szilíciumot, B, B1, B2" vitaminokat tartalmaz. Gyulladáscsökkentő hatása van, szabályozza a vércukorszintet, rendszeres fogyasztása rákmegelőző hatású.

Fazekas úgy véli, az embereket meg kell ismertetni ezzel a kevésbé ismert és használt gabonafajtával, és mivel a Kunság jelentős köles termelő vidék, így ezt tartja a legalkalmasabb helynek arra, hogy a magyar táplálkozáskultúrát megújítsák a köles népszerűsítésével, nagy mennyiségű termesztésével. Szeretné, ha Magyarországra nem csak a négyféle alapgabona lenne jellemző, vagyis, a búza, a kukorica, a repce és a napraforgó.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2022. október 4. 11:01