Használjuk ki hazánk természeti adottságait!

agrarszektor.hu
Magyarország jelentős élelmiszerexportőr lehetne, ha a Kárpát-medence nyújtotta kedvező adottságokat megfelelően használná ki - mondta Sziebert István, a Vidékfejlesztési Minisztérium főtanácsadója.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottságának szerdai ülésén elhangzott, hogy az országban a szovjet váltás miatt tulajdonképpen kiaknázatlanul maradtak a kiemelkedő természeti, környezeti adottságok, amivel szignifikáns mértékben növelni, erősíteni lehetne a mezőgazdaságot. Ez ellen tenni kell, mondta Sziebert István, az elhanyagolt be kell népesíteni, egy szinte önellátó gazdaságot kell kialakítani, hogy megtermelhessük azt az élelmiszermennyiséget, ami 50 százalékkal több, mint ami a lakosság szükséglete, és amire megvan a kapacitásunk.

Változtatni kell azon a nézeten is, amit eddig követtünk, és amely szerint a tőkehatékonyság a legfontosabb szempont. Emiatt ugyanis hazánkon kívül több környező országban elnéptelenedett a vidék, a mezőgazdaság hanyatlik, a kisgazdaságok pedig tönkrementek. Akkor hatékony egy gazdaság, ha munkát teremt, megbízható, jó minőségű termékeket állít elő, és környezettudatos.

A kormány célja, hogy a szomszédos országokkal egyetértésben minden félnek kedvező, egységes szabályozást hozzanak létre.
Kiemelte, hogy hazánk ezek ellenére is élen jár vidékfejlesztési stratégia terén.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 18. 09:58