Indiában a legerősebb, Magyarországon a leggyengébb a fogyasztók bizalma

agrarszektor.hu
A fogyasztói bizalom Indiában a legerősebb, Magyarországon a leggyengébb a Nielsen nemzetközi piackutató legújabb, 56 országban 28 ezer ember megkérdezésével végzett felmérése szerint - írja az MTI.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A Nielsen megjegyzi, hogy a felmérés az első negyedévet tükrözi, és azóta változhatott a helyzet, miután az Európai Bizottság a maga részéről zöld jelzést adott Magyarország hiteltárgyalásainak. Bár utolsó helyezett volt, a fogyasztói bizalom Magyarországon is javult kissé a tavalyi negyedik negyedévihez képest - tették hozzá a Nielsen szakemberei.

Fogyasztói bizalomban a nemzetközi ranglista második helyezettje - habár messze lemaradva - holtversenyben Írország és Lengyelország, és az első tíz között van Szaúd-Arábia, Románia, Japán és Kína is.

Az utolsó tíz között a magyarországinál ugyan jobb, de igen gyenge volt a fogyasztói bizalom az első negyedévben Egyiptomban, Görögországban, Norvégiában, Portugáliában, Olaszországban.

Az első negyedévben az Egyesült Államokban nőtt a leggyorsabban a fogyasztói bizalom, több mint négy és féléves csúcsra.
A térségek átlaga szerint a legbizakodóbbak az ázsiai-csendes-óceáni országokban voltak a fogyasztók, őket a latin-amerikaiak követték.

Németország a középmezőnyben maradt kissé javuló fogyasztói bizalommal, általában azonban az euróövezetben és különösen a mentőhitelekben részesült országokban igen nyomott maradt a fogyasztók kedve - írta a Nielsen.

A fogyasztói bizalom világátlagának jelzőszáma 94 pontra javult a tavalyi utolsó negyedévi 89 pontról. Összehasonlításul: a 2005-ben kezdett felméréssorozat eddig sehol túl nem szárnyalt bajnoka India, 137 ponttal 2006 második felében.

 

forrás: MTI/Hvg.hu

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 3. 16:01