Gazprom: a világ gázkereslete 55 százalékkal nőhet 2035-re

agrarszektor.hu
Alekszandr Medvegyev, a Gazprom Export vezérigazgatója, egyben az anyacég elnökhelyettese szerint a gázkereslet-növekedés 80 százalékban a fejlődő országok részéről jelentkezik majd: különösen Kínában és Indiában bővül majd a kereslet az energiahordozó iránt.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

Alekszandr Medvegyev azt mondta, a gázkészletek, beleértve a Gazpromét is, évi 5 ezer milliárd köbméter kereslet kielégítésére elegendőek. Szavai szerint további 500 milliárd köbméterrel lehetne növelni a kínálatot, ami azonban a kitermelés költségének közel 50 százalékos növekedésével járna. A

Gazprom Export vezetője arról is beszélt, hogy a globális gázkereskedelem 4,2 százalékkal bővült tavaly, elsősorban Oroszország, Katar és Türkmenisztán gázkivitele nőtt. A gáztovábbításban továbbra is a vezetéken történő szállításé a döntő szerep, a cseppfolyósított földgáz (LNG) csak kiegészíti azt - mondta Alekszandr Medvegyev. A vállalatvezető rámutatott arra, hogy miközben az Egyesült Államok önellátásra készül, addig az európai fogyasztók egyre inkább importra szorulnak.

 

forrás: MTI/Hvg

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?