Kielégítő mennyiségű étkezési búzánk lesz

agrarszektor.hu
Várhatóan az előzetes becsléseknek megfelelő, mintegy 4,0 millió tonna étkezési búzát takarítanak be az országban az idén - írja az MTI.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Czerván György, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) agrárgazdaságért felelős államtitkára közölte: az őszi búza aratásával az elvetett - 1,081 millió hektáros - terület 72 százalékán végeztek a gazdálkodók. A termésátlag hektáronként eddig 3,7 tonna, a tavalyi 4,2 tonna után.

Megjegyezte ugyanakkor, hogy a vetésterület a múlt évben ennél a kalászosnál 100 hektárral kevesebb volt.

A búza minősége jó, sok helyen pedig kiváló - tette hozzá. Ismertette, hogy az őszi árpa betakarításával gyakorlatilag már végeztek az országban. A 176 ezer hektáros területen 3,8 tonna volt a termésátlag hektáronként, ami a múlt évben elérte a 4,0 tonnát. Őszi árpából országosan mintegy 670 ezer tonna került a magtárakba.

 

forrás: MTI/Gazdasag.ma.hu

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?