Kezdődik az idény a kaposvári cukorgyárban

agrarszektor.hu
119. idényét kezdi meg Magyarország egyetlen cukorgyára, előreláthatóan 800 ezer tonna cukorrépát dolgoznak fel a Magyar Cukor Zrt. üzemében.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A 120 naposra tervezett 2012-es idényt kiemelt beruházások és fejlesztések előzték meg, melyek keretében megépült a harmadik biogázfejlesztő fermentor. A három berendezés együttesen immár a feldolgozás során fellépő energiaigény mintegy 80 százalékát képes fedezni. Hájos László, a Magyar Cukor Zrt vezérigazgató-helyettese úgy nyilatkozott a Somogyi Hírlap munkatársának: minden fejlesztés a minőségi munkát, a technológiai megújulást szolgálja, s ennek rendelik alá a következő időszak beruházásait is.

Az ország egyetlen cukorgyárában 105 ezer tonna cukrot készítenek, ami az éves belföldi fogyasztás harmadát teszi ki. Az első cukorrépa szállítmány jövő szerdán érkezik az üzembe, még Debrecen környékéről is szállítják majd az alapanyagot.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?