Gyümölcsfeldolgozó épül Kaposváron

agrarszektor.hu
10 millió euróból épít gyümölcsfeldogozó üzemet Kaposváron a Greenextract Kft. A szükséges terület megvételéről szerdán írták alá a várossal a szerződést.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

35 millió forintért 2,5 hektárt vásároltak a befektetők a leendő üzem számára. A főként almafeldolgozással foglalkozó társaság a város határában lévő Keleti Ipari Parkkal szemben, a 610-es számú főút északi oldalán fekvő területen építi meg a gyümölcsfeldolgozót, amely a tervek szerint szezonálisan - augusztus végétől november elejéig - fog üzemelni. A tervek szerint állandó jelleggel 25 embert foglalkoztatnak, és további 20-25-öt vesznek fel a szezon idejére. A kft. a feldolgozáshoz szükséges alapanyagot a környékbeli termelőktől szerzi be, így csaknem 100 családnak nyújtanak megélhetést.

Kaposvár közgyűlése szeptember 25-én tartott ülésén határozott arról, hogy eladja a területet a korábban kiírt pályázatra jelentkező egy érvényes pályázónak, a Greenextract Kft.-nek, amelyet egy ír állampolgár alapított. Az ingatlan közművesítése, a közlekedési csomópont kialakításának kiviteleztetése és finanszírozása, az adásvételi szerződés elkészíttetése, valamint az értékbecslés díja a vevőt terheli. A pályázati kiírás alapján a befektető köteles az ingatlanon a beruházást két éven belül megvalósítani, ennek biztosítékául az önkormányzat részére - az ingatlanra, valamint az addig teljesített beruházásokra a vételi árral azonos összegen - visszavásárlási jogot jegyeznek be.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?