Sertés szaporító telepet adtak át Nádudvaron

agrarszektor.hu
Kétmilliárd forintot meghaladó beruházással elkészült Nádudvaron a Tiszántúl legkorszerűbb sertésszaporító telepe; a HAGE Hajdúsági Agráripari Zrt. háromezer kocás telepét szerdán adta át Bodó Sándor, a térség fideszes országgyűlési képviselője, a hajdú-bihari közgyűlés elnöke és Kovács Lajos, a HAGE Zrt. igazgatósági elnöke.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A beruházás az első üteme annak a csaknem 4,35 milliárd forintos beruházásnak, amelyhez a cég összesen 1,53 milliárd forint támogatást nyert az Új Magyar Vidékfejlesztési Program keretében - jelezte az átadáskor Kovács Lajos. Elmondta azt is, hogy a második ütemben, a Hegedűs-tanyán tenyészkoca süldő és vágósertés nevelő-hízlaló épületet alakítanak ki jövő év március 31-ig.

Bodó Sándor avató beszédében reményét fejezte ki, hogy a kormányzat készülő agrárstratégiája is hozzájárul ahhoz, hogy megálljon hazánkban a sertésszám csökkenése, s a jelenlegi alig 3 milliónál lényegesen több sertést tenyésszenek a gazdálkodók. Annak a meggyőződésének is hangot adott, hogy az új stratégia hozzájárul a hazai és a külföldi piacok bővüléséhez, az élelmiszerbiztonság javulásához, s ahhoz, hogy a magyar termelőket ne sújtsák szigorúbb termelési feltételek, mint uniós társaikat.

Csirkés László, a HAGE igazgatója elmondta: a társaság 2009-ben hozott stratégiai döntést, miszerint új sertéstelepek építésével csökkentik az önköltséget és növelik a hatékonyságot. Elmondása szerint a 3.000 kocás, évente 90.000 malacot előállító molnártagi telep a hollandiai TOPIGS tenyésztő szervezettel együttműködve magas genetikai értékű alaptenyészetként fog működni.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?