Tartós lehet a búza áresése

agrarszektor.hu
Ma már megkezdte a visszakapaszkodást az elmúlt héten egészen 800 centig süllyedt árfolyam, azonban ez leginkább csak korrekciós hatás, a hosszan tartó oldalazásból kilépve akár még tovább is eshet a búza árfolyama Länger Péter, a Solar Capital árutőzsdei kereskedője szerint.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A múlt heti folyamatos zuhanást elsődlegesen az exportvárakozások komoly, mintegy 50 millió vékás visszaminősítése okozta, melyre a spekulánsok nagymértékű eladásai is rátettek egy lapáttal. Mindezek következtében az USA búza a világ pillanatnyilag legolcsóbbjai közé tartozik. Ezt megelőzően a búza árfolyama szinte folyamatos oldalazásban volt, melyet bár megszakított néhány nagyobb esés, pár napon minden esetben szinte ugyanarra az árfolyamra korrigált vissza. A mostani esetben azonban kétséges, hogy ez megtörténne, minimális korrekció ugyan várható, de a fundamentumok egyelőre nem mutatnak semmilyen javulást.


A kukorica árfolyamának alakulását továbbra is a teljes érdektelenség jellemzi, többnyire a három nagy másik két tagja, de legfőképp a búza generálta hangulat után megy, mikor épp nem a lassú lecsorgás jellemzi. Nem meglepő, tekintve hogy az olcsó olajár az etanol keresletére komoly mérséklő erővel bír, továbbá egyelőre még nem derült ki, az új Obama-kormánytól milyen dotációra számíthat a termény. A konkrétumok kiderüléséig nem valószínű, hogy kilép az oldalazásból, s habár 750-760 körüli ár nem elképzelhetetlen rövid távon, ezután szinte biztosan zuhanásnak indul.


A szója világát jelenleg a viharos esőzésbe fordult Argentin időjárás borzolja, ami már bizonyosan terméskiesést fog okozni. Ezt az árak emelkedése is egyértelműen jelzi, pénteken már közel volt az 1500 centes szint áttörése, ám erre egyelőre még nem került sor.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?