Először ülésezik a magyar-azeri agrár- és élelmiszeripari munkacsoport

agrarszektor.hu
Kedden és szerdán tartja első ülését a magyar-azeri agrár- és élelmiszeripari munkacsoport Bakuban.

HOLNAP JÖN AZ AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA 

Fenntarthatóság és innováció az agráriumban

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is! Még nem késő regisztrálni!

A munkacsoportot magyar részről Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára vezeti, aki hétfőn utazik az azeri fővárosba. Az azeri tárgyalódelegációt Bahram Aliyev mezőgazdasági miniszterhelyettes vezeti. A munkalátogatás során Budai Gyula találkozik Firdovsi Aliyev, környezetvédelmi miniszterhelyettessel és Ismat Abbasov mezőgazdasági miniszterrel is.

A megbeszéléseken a két ország képviselői egyebek mellett az agrár- és élelmiszerágazati vegyesvállalatok létesítésének lehetőségéről, az azerbajdzsáni környezeti kárelhárítási, és kármentesítési projektekben való magyar részvételről egyeztetnek.

A magyar tárgyaló delegációt a környezetvédelemben és az agráriumban érdekelt üzletemberek is elkísérik az azeri fővárosba. A magyar cégek - a Corax-Bioner Zrt., a BB911 Kft., a Hunland Kft., a Dr. Sárvári és Csendes Kft., a Hevesgép Kft., a Gallus Kft., az Alföldi Garabonciás Kft., a DSS Consulting Kft., és a Bóly Zrt. - képviselői részt vesznek a március 13-án rendezendő üzleti fórumon, Bakuban.

Budai Gyula csütörtökön érkezik vissza Magyarországra. A Magyar-Azerbajdzsáni Agrár- és Élelmiszeripari Munkacsoport tavaly októberben Budapesten alakult meg, a Magyar-Azerbajdzsáni Gazdasági Együttműködési Kormányközi Bizottság ülésén - közölte a szaktárca.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?