További 320 millió forintot kapnak a tanyák (x)

agrarszektor.hu
A fejlesztési program középpontjában a villamosítás és az útépítés áll.

Továbbra is töretlen népszerűségnek örvend a Vidékfejlesztési Minisztérium Tanyafejlesztési Programja - mondta Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára az Országházban megrendezett szakmai konferencián. Az államtitkár bejelentette: további 320 millió forint áll rendelkezésre a tanyákon élő emberek gazdálkodásának, élethelyzetének támogatására.

A politikus elmondása szerint: 2011 óta összesen 5,8 milliárd forint jutott a Tanyafejlesztési Programra. A kizárólag nemzeti forrásból megvalósuló program keretében ez idáig 963 pályázat részesült vissza nem térítendő állami támogatásban. Az eddigi nyertesek között közel 600 egyéni tanyai lakos és tanyagazda volt, akik gazdaságukat fejleszthették, tanyájukat villamosíthatták.

Hangsúlyozta, a kormány kiemelt célja a villany nélküli tanyák 2020-ig történő teljes körű villamosítása, valamint hogy a tanyákat járható utakon lehessen megközelíteni.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?