Itt a jó hír! - Elengedik a hitelkamatokat

MTI
A kamat- és egyéb hitelköltségeket is elengedi a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) azoknak a mezőgazdasági termelőknek és termelői szerveződéseknek, akik 2015 májusában a jégesők miatt kárt szenvedtek és agrár forgóeszközhitelt vettek vagy vesznek fel. A támogatás a 2015. április 30-a után esedékes kamat-, kezességi díj és egyéb költségekre vehető igénybe - akár utólag is - az MFB Agrár Forgóeszköz Hitelprogram 2020 és az MFB TÉSZ Forgóeszköz Hitelprogram 2020 keretében nyújtott hiteleknél, így a jég miatt kárt szenvedett vállalkozásoknak ezek a hitelek teljes egészében költségmentessé válnak.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) a megnövelt támogatással a káresemény következtében kieső bevételek, forgóeszközök pótlását segíti. A megnövelt összegű támogatások 2015. december 7-től igényelhetők - áll a kiadott közleményben.

Az MFB Zrt. a most bejelentett támogatáson túl is kedvező konstrukcióban kínál hiteleket az agrárszektor számára. Minden agrár-hitelprogramban igényelhető állami kamattámogatás, így a hitelfelvevőnek a teljes hitelkamat 40 százalékát kell megfizetnie, amennyiben a rendelkezésére álló agrár de minimis (csekély összegű támogatási) kerete ezt lehetővé teszi. Ennek eredményeként akár 2 százalékos végső ügyleti kamaton is felvehetik a hitelt.

Az MFB Zrt. 2010 óta mezőgazdasági vállalkozások részére, hozzávetőlegesen 1400 hitelszerződésben, több mint 20 milliárd forint forgóeszközhitelt helyezett ki. A bank három, megújult hitelprogramja 2020. december 31-éig lesz elérhető. A rendelkezésre álló forráskeret 29 milliárd forint.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?