Most mindenki megtudhatja, nyert-e Lázárék pályázatain

agrarszektor.hu
Megkezdte a támogatói okiratok és értesítések kiküldését a Miniszterelnökség azoknak a gazdálkodóknak, akik agrár-környezetgazdálkodási (akg), illetve ökológiai gazdálkodási támogatásokra pályáztak a Vidékfejlesztési Programban (VP).

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Folyamatosan kapják meg a támogatói okiratokat, illetve az értesítéseket a következő napokban azok a termelők, akik még tavaly akg, illetve ökológiai támogatási pályázatokat nyújtottak be - közölte a Miniszterelnökség. A Vidékfejlesztési Program irányító hatóságaként működő tárca ugyanis megkezdte a dokumentumok kiküldését.

Mint ismert, a Lázár János vezette minisztérium 2015. október 7-én jelentette meg az első pályázati felhívásokat az agrár-környezetgazdálkodási kifizetésről és az ökológiai gazdálkodás támogatásáról. A 158,6 milliárd forintos akg-s, illetve az 51,5 milliárd forintos ökológiai felhívásra december 31-ig lehetett benyújtani a támogatási igényeket.

Az ökológiai gazdálkodási felhívás keretösszege - amely a korábbi időszakhoz képest jelentősen növekedett - a beérkezett kérelmek alapján elegendőnek mutatkozik a beadott támogatások finanszírozására - közölte a Miniszterelnökség. Az akg-nél azonban a tárca szerint a támogatási keretösszegre több mint kétszeres túligénylés érkezett, míg a pályázatok befogadását és feldolgozását végző MVH korábban csaknem háromszoros túligénylésről adott tájékoztatást. A Miniszterelnökség közleménye ugyanakkor nem részletezte, hogy a minisztérium milyen ponthatárokat állapított meg az akg-támogatásba vonható termelők körének meghatározásához.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?