24 milliárd forint áll rendelkezésre az idei károk kezelésére

agrarszektor.hu
Jövő márciusra a kárenyhítési alapban 24 milliárd forint állhat a károsultak rendelkezésre, ami valószínűleg elég lesz az idei károk kezelésére - közölte a Földművelésügyi Minisztérium.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A tárca hangsúlyozta azt is: a károsult gazdák a kárenyhítési törvény alapján a földbérleti díj mérséklésére is jogosultak, amelyet szintén célszerű érvényesíteniük. A kárbejelentés a rendszer fejlesztésének eredményeként már parcellánként, az aktuálisan károsodott terület megjelölésével is megtehető.

A mezőgazdasági káreseményeket, mint például a jégeső- vagy a belvízkár, a bekövetkezéstől számított 15 napon belül kell bejelenteniük az agrár-kárenyhítési rendszerben tag gazdálkodóknak.

 

Zöldítés, új élelmiszeripari GINOP források, uniós pályázati dömping, agrárfinanszírozás, versenyképes húsmarhatartás - és ez még csak néhány téma, amelyekről az idei hajdúböszörményi Kelet-magyarországi Agrárfórumon hallhat! Nemcsak szakmai program hanem kiváló kapcsolatépítési lehetőségek és egyedülálló attrakciók is várják: versenytraktorok, traktorhúzó verseny, 3 napos agrárexpó, traktorkarnevál. Kattintson a részletes programért és jelentkezzen azonnal!


Az agrár-kárenyhítési rendszerben a termelők kárenyhítési hozzájárulást fizetnek. A közlemény szerint a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) július közepéig határozatban értesíti a termelőket a fizetendő összegről, a befizetés határideje szeptember 15.

A károsultaknak november 30-ig kell beadniuk a kárenyhítő juttatás iránti kérelmet az MVH elektronikus alkalmazásán keresztül.
Tönkrement kukorica Rozsályon, MTI Fotó: Vajda János

 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?