A bevándorlók nem kaphatnak egyetlen eurót sem

agrarszektor.hu
Nem csoportosíthatják át bevándorlásügyi és egyéb célokra a Közös Agrárpolitika (KAP) forrásait - ezt nyomatékosította a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) az Európai Farmerek Szövetségének (COPA) legutóbbi elnökségi ülésén. A többéves pénzügyi keret félidős felülvizsgálata nem járhat a mezőgazdasági támogatások átcsoportosításával.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A COPA legutóbbi elnökségi ülésén foglalkozott a többéves pénzügyi keret félidős felülvizsgálatára vonatkozó javaslatcsomaggal. A kamara közleménye szerint Kis Miklós Zsolt, a NAK alelnöke ezzel kapcsolatban úgy foglalt állást, hogy a felülvizsgálat semmiképpen sem érintheti a KAP költségvetését. A szervezet nem támogatja, hogy a mezőgazdaság részére elkülönített forrásokat bevándorlásügyi, szociális vagy bármilyen egyéb válságkezelési célú intézkedésekre csoportosítsák át - hangsúlyozta a NAK közleménye szerint Kis Miklós Zsolt, aki a COPA alelnöke is.

A farmerszövetség foglalkozott a KAP egyszerűsítésével is, különös tekintettel a zöldítés követelményeire. A NAK jelezte, hogy az ökológiai célterületként elszámolt termőterületekre kivetni szándékozott általános növényvédőszer-használati tilalom bevezetéséről már a KAP-reform rendeletek tárgyalásakor is vita folyt a tanácsban. Erről akkor sem alakult ki politikai konszenzus, következésképp ez nem bírálható felül egy felhatalmazáson alapuló jogi aktussal.

A kamara szintén jelezte, hogy a magyar éghajlati viszonyok és gazdálkodási hagyományok között kivitelezhetetlen a naptári évre szabott kilenchónapos parlagoltatási időszak - áll a közleményben. Kis Miklós Zsolt emellett kezdeményezte, hogy az Európai Bizottság mihamarabb mutassa be az ökológiai célterületként elszámolható rövid vágásfordulójú energiaültetvényekre vonatkozó úgynevezett negatív listát.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?