Próbál kitartani 310-nél a forint

agrarszektor.hu
Tegnap késő délután 310-ig erősödött a forint az euróval szemben, ezt tartja péntek reggel is a magyar deviza. Közben az euró minimális erősödéssel kezdte a napot, a feltörekvő piacon pedig a török líra gyengülését érdemes kiemelni - derül ki a Portfolio elemzéséből.

Péntek reggel 310,44-nél járt a forint az euróval szemben, ez gyakorlatilag megegyezik a csütörtök esti árfolyammal. A dollár jegyzése 285,62-nél járt, míg a svájci frank 283,44 forintba került. Az utóbbi napokban a forint már nem először fut neki a 310-es lélektanilag fontos szintnek, csütörtök este csak percekre sikerült leszúrnia alá. Az előző próbálkozás rövid életű volt, hamar visszapattant 312 környékére az árfolyam, kérdés, hogy most tud-e még egy kicsit tovább menni a magyar deviza - olvasható a Portfolio-n.

Próbál kitartani 310-nél a forint

A versenytársak közül a lengyel zloty és a cseh korona is minimális elmozdulással kezdett, míg a tágabban vett feltörekvő piacokon az orosz rubel stagnált, a török líra viszont 0,3 százalékkal gyengült a dollárral szemben. Az utóbbi napokban már tapasztalható volt, hogy ismét megmozdult a líra árfolyama, ennek jeleit láthatjuk most is. 

Az euró-dollár árfolyamban minimális elmozdulást látunk péntek reggel, 0,06 százalékkal tudott erősödni az euró, így 1,0867-nél jár a jegyzés. A japán jen 0,1 százalékos erősödést mutat a dollárral szemben, míg az angol font stagnál.

Próbál kitartani 310-nél a forint

A ma megjelenő makroadatok közül érdemes kiemelni az amerikai kiskereskedelmi forgalom és az infláció friss statisztikáit, melyek a nap második felében érkeznek, és a kamatkilátások miatt akár a devizapiacot is megmozgathatják.

A forint szempontjából a nap legfontosabb eseménye a Fitch késő esti döntése lesz a magyar adósbesorolásról. Egy esetleges felminősítéssel tovább távolodhatunk a bóvli kategóriától, ami akár a 310 alatti euró-forint árfolyamot is elhozhatja.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Találkozzunk június 8-án Balatonfüreden!
BUDAPEST - Pörgessük fel együtt a hazai KKV szektort!
Ingyenes rendezvény június 6-án!
EZT OLVASTAD MÁR?