Minimálisan mozdult a forint a spanyol terrortámadások hírére

agrarszektor.hu
Míg az európai és főként az amerikai részvénypiacokon fokozottan borússá vált estére a hangulat és ez egyelőre nem oldódott ma reggelre sem, addig a devizapiacokon nem látszott túl nagy változás. A forint is csak minimálisan gyengült a spanyol terrortámadások, illetve a Donald Trump politikája körüli újabb botrányok hírére - írja a Portfolio.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 


Tegnap délután és este két terrortámadás is megrázta Spanyolországot, az elsőért az Iszlám Állam vállalta magára a felelősséget, de feltehetően a másodikhoz is köze volt. Közben a Trump tanácsadói testületei körüli botrányok sorozata tegnap este azzal folytatódott, hogy az infrastruktúra fejlesztési testület létrehozását Trump inkább visszamondta. Ebből a piac arra következtetett, hogy igazából ilyen jellegű nagyfokú gazdaságélénkítésre nem is kerülhetne sor. Emiatt és a spanyol hírekre a vezető amerikai részvényindexek szokatlanul nagy, 1,5-2 százalék körüli esésekkel reagáltak és a borongós hangulat ma reggelig sem oldódott. Az elmaradni látszó nagy Trump-élénkítés a dollárt is gyengítette kissé az euróval szemben, és a jegyzések újra visszaemelkedtek 1,1750-ig.

Minimálisan mozdult a forint a spanyol terrortámadások hírére


A visszafogott devizapiaci reakciók a forintra még inkább igazak. Az euróval szembeni jegyzések lényegében csak 20-40 fillért mozdultak a forintgyengülés irányába, 303,5-ről 304 közelébe, ma reggel pedig szintén 303,5 közelében járt a kereskedés.

Minimálisan mozdult a forint a spanyol terrortámadások hírére


Amennyiben 303 alá tudna jutni a forint az euróval szemben, akkor bő hároméves csúcsra kerülne a jövő keddi MNB kamatdöntés előtt.

Minimálisan mozdult a forint a spanyol terrortámadások hírére


A régiós devizák közül a forint stabil volt az utóbbi hetek geopolitikai feszültségei mellett is, így nem meglepő, hogy most is jól vészeli át az újabb nyugtalanító külföldi híreket.

Minimálisan mozdult a forint a spanyol terrortámadások hírére


A dollárral szembeni kurzus 259 közelében mozog jelenleg a bankközi piacon.

Minimálisan mozdult a forint a spanyol terrortámadások hírére


Címlapkép forrása: MTI Rosta Tibor

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?