2023. szeptember 22. péntek Móric

Kapaszkodik az euró Draghi beszéde alatt

agrarszektor.hu
Kedden az MNB kamatdöntése sem hozott érdemi mozgást a forint piacán, a szakértők szerint talán szeptemberben szólalhat fel a jegybank a túl erős deviza ellen. Közben a nemzetközi devizapiacon ma indul be igazán a hét, ugyanis jönnek a jegybanki nyilatkozatok, melyek érdemben befolyásolhatják az euró-dollár árfolyamot - írja a Portfolio.

Jön a magyar agrárium kihagyhatatlan toprendezvénye, az Agrárszektor Konferencia | 2023. november 29-30., Siófok

A rendezvény az éves agráresemények összegzése és értékelése mellett hosszabb távú jövőképet is felvázól a résztvevők számára a megalapozott fejlesztési és beruházási döntésekhez. A konferencián a hazai államigazgatási, banki, vállalati és érdekképviseleti szféra csúcsvezetői nyújtanak első kézből származó, releváns információkat, amelyek az agrárgazdaság valamennyi szereplője – a termelők, az élelmiszergyártók és a kereskedők – számára egyaránt hasznos tájékoztatásul szolgálhatnak.

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4-4 pont kapható az eseményen való részvételért. (A kredit pont érvényesítéséhez mindkét nap külön regisztráció szükséges a helyszínen!)

 

Nem beszélt érdemben a monetáris politika jövőbeli alakulásáról Mario Draghi. Az EKB elnöke inkább történelmi távlatokban elemezte a folyamatokat, utalást sem tett a következő időszakra. Ennek ellenére az euró 0,1 százalékos erősödésbe váltott a korábbi gyengülésből a dollárral szemben. A szakértők egy része most arra számít, hogy Draghi péntekre tartogatja a puskaporát, akkor néhány órán belül beszél majd az EKB és a Fed elnöke Jackson Hole-ban. 

Szerda reggel 303,1 körül járt a forint az euróval szemben, ez gyakorlatilag megegyezett a kedd esti árfolyammal. Tegnap abban lehetett bízni, hogy majd az MNB lépése elmozdítja valamerre az árfolyamot, azonban a jelek szerint a magyar jegybank még legalább egy hónapig kivár. A forint a dollárral szemben 257,73-nál járt, míg a svájci frank 266,28 forintba került.

 

Ma indul a jegybanki tűzijáték

A forint versenytársai közül a lengyel zloty és a cseh korona is alig mozdult a kora reggeli órákban, míg a tágabban vett feltörekvő piacokon az orosz rubel alig mozdult. A török líra azonban 0,1 százalékkal gyengült a dollárral szemben, míg a dél-afrikai rand szintén 0,1 százalékos minimális gyengüléssel kezdett.  

 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Budapest Economic Forum 2023
A Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája.
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
EZT OLVASTAD MÁR?