Kapaszkodik az euró Draghi beszéde alatt

agrarszektor.hu
Kedden az MNB kamatdöntése sem hozott érdemi mozgást a forint piacán, a szakértők szerint talán szeptemberben szólalhat fel a jegybank a túl erős deviza ellen. Közben a nemzetközi devizapiacon ma indul be igazán a hét, ugyanis jönnek a jegybanki nyilatkozatok, melyek érdemben befolyásolhatják az euró-dollár árfolyamot - írja a Portfolio.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

 

Nem beszélt érdemben a monetáris politika jövőbeli alakulásáról Mario Draghi. Az EKB elnöke inkább történelmi távlatokban elemezte a folyamatokat, utalást sem tett a következő időszakra. Ennek ellenére az euró 0,1 százalékos erősödésbe váltott a korábbi gyengülésből a dollárral szemben. A szakértők egy része most arra számít, hogy Draghi péntekre tartogatja a puskaporát, akkor néhány órán belül beszél majd az EKB és a Fed elnöke Jackson Hole-ban. 

Szerda reggel 303,1 körül járt a forint az euróval szemben, ez gyakorlatilag megegyezett a kedd esti árfolyammal. Tegnap abban lehetett bízni, hogy majd az MNB lépése elmozdítja valamerre az árfolyamot, azonban a jelek szerint a magyar jegybank még legalább egy hónapig kivár. A forint a dollárral szemben 257,73-nál járt, míg a svájci frank 266,28 forintba került.

 

Ma indul a jegybanki tűzijáték

A forint versenytársai közül a lengyel zloty és a cseh korona is alig mozdult a kora reggeli órákban, míg a tágabban vett feltörekvő piacokon az orosz rubel alig mozdult. A török líra azonban 0,1 százalékkal gyengült a dollárral szemben, míg a dél-afrikai rand szintén 0,1 százalékos minimális gyengüléssel kezdett.  

 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?